Τηλεπαιχνίδι
«The wall» ANT1, 21.00
Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου στις 21.00 για το «The wall». Eνα παιχνίδι συνδυασμού γνώσεων, τύχης και καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο μελών της ομάδας, με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
«Το Τατουάζ»
ALPHA, 21.50
H Βέρα βλέπει μια πλευρά του Νικόλα που την κάνει να αμφισβητήσει πολλά για τον χαρακτήρα του. Η Τατιάνα κρατάει ψυχρή στάση απέναντι στον Τόνυ επηρεασμένη από κάτι που την έχει βάλει σε σκέψεις. Η Αννα, σε μια στιγμή εκνευρισμού, χειροδικεί εις βάρος μιας κοπέλας στη σχολή χορού. O Παύλος με τη Μάρθα συνεχίζουν να μην τα βρίσκουν και η Ελένη με την Αφροδίτη ανησυχούν ότι η σχέση τους χειροτερεύει. Η Νικόλ με τον Τόνυ σκαρώνουν κάτι πίσω απ’ την πλάτη της Μαργκώ και φοβούνται ότι μπορεί να αποκαλυφθεί.


Ξένη ταινία
«Avatar» STAR, 21.00
Ο Τζέικ Σάλι είναι πρώην ναυτικός, που είναι πλέον καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Τζέικ έχει στρατολογηθεί για μια αποστολή στον πλανήτη Πανδώρα, ο οποίος έχει τραβήξει το ενδιαφέρον εταιρειών ανά τον κόσμο λόγω της εκμετάλλευσης ενός ορυκτού που αξίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Για να διευκολύνουν τη δουλειά τους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα σύστημα που μεταφέρει τη συνείδηση του Τζέικ σε ένα υβρίδιο ανθρώπου πανομοιότυπο με τους ιθαγενείς του πλανήτη Πανδώρα, τους Na’vi. Αυτό το υβρίδιο ανθρώπου (ένα πλήρως ζωντανό σώμα, που μοιάζει με τους Na’vi αλλά κατέχει ανθρώπινα συναισθήματα, σκέψεις και προσωπικότητα) είναι γνωστό ως «avatar». Η αποστολή του είναι να έρθει σε επαφή με τους Na’vi, με την ελπίδα να εξασφαλίσει τη βοήθειά τους ή τουλάχιστον τη συναίνεσή τους στην εξόρυξη του ορυκτού. Πρωταγωνιστούν οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνι Γουίβερ, Στίβεν Λανγκ, Τζιοβάνι Ριμπίσι. (Αγγλία/ΗΠΑ, 2009, 155′)

HeliosPlus