Ύστερα από την μαθηματική κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος, η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε και το Κύπελλο Γαλλίας, επικρατώντας της Λε Χερμπιέρ με 2-0 στο «Σταντ ντε Φρανς».

Τα τέρματα των «Παριζιάνων» πέτυχαν οι Τζοβάνι Λο Σέλσο στο 26` και Έντισον Καβάνι στο 74` με πέναλτι.

Σημειώνεται, πως η αντίπαλος της Παρί, Λε Χερμπιέρ, αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας και η διαφορά στα οικονομικά και αγωνιστικά μεγέθη των δύο ομάδων είναι χαώδης.

Παρ’ όλα αυτά, το απόλυτο αουτσάιντερ της αναμέτρησης στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο, δεχόμενο εν τέλει το τελειωτικό χτύπημα στο δεύτερο τέρμα της Παρί.

Αναμφίβολα, κορυφαία στιγμή του τελικού ήταν όταν ο αρχηγός των νικητών, Τιάγκο Σίλβα, σήκωσε το τρόπαιο από κοινού με τον αρχηγό της Λε Χερμπιέρ, Σεμπαστιέν Φλοσόν, ως αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειας της ομάδας της τρίτης κατηγορίας.

«Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ περίπλοκο αλλά θέλαμε να δώσουμε τα πάντα. Αγωνιστήκαμε υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε ο επιθετικός της Λε Χερμπιέρ, Κέβιν Ροσετό.

Ο τερματοφύλακας των «Παριζιάνων», Κέβιν Τραπ, έδειξε εντυπωσιασμένος από την αντίπαλο της Παρί στον τελικό: «Είναι μια ομάδα που πολέμησε σκληρά και έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για μας».