Η Nestle βάζει τον καφέ των Starbucks στα σπίτια των καταναλωτών

Τους καφέδες των Starbucks στα σπίτια των «μερακλήδων», έστω και σε κάψουλες, βάλθηκε να φέρει η κορυφαία σε

Τους καφέδες των Starbucks στα σπίτια των «μερακλήδων», έστω και σε κάψουλες, βάλθηκε να φέρει η κορυφαία σε τζίρο εταιρεία τροφίμων στον κόσμο Nestle. Η ελβετική εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει 7,15 δισ. δολ. στην αμερικανική αλυσίδα αναψυκτηρίων για να αποκτήσει το δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης του καφέ της στα σούπερ μάρκετ.
Η ιδιοκτήτρια του Nescafe και του Nespresso θεωρεί ότι η νέα δραστηριότητά της θα της αποφέρει πωλήσεις 2 δισ. δολ. ετησίως. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Μαρκ Σνάιντερ χαρακτήρισε ως «σημαντικό βήμα για την εταιρεία» τη συμφωνία με την Starbucks. «Πρόκειται μια παγκόσμια συμμαχία του καφέ, μια μεγάλη ημέρα για τους λάτρεις του καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε σε πανηγυρικό τόνο ο μάνατζερ που ανέλαβε το 2016 την εταιρεία με πρώτο στόχο να εφαρμόσει μια επεκτατική πολιτική.
Η γιγαντιαία ελβετική εταιρεία διευκρίνισε ότι, βάσει της συμφωνίας, θα μεταφερθούν λογιστικά σ’ αυτήν 500 εργαζόμενοι στα Starbucks, αν και θα συνεχίσουν να εργάζονται στο Σιάτλ των ΗΠΑ, όπου εδρεύει η αμερικανική επιχείρηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.