«Απολύτως αστήριχτα» χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς όσα λέει ο παραιτηθείς από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), ακαδημαϊκός Στ. Κριμιζής.

Απαντώντας στην Βουλή σε σχετικές ερωτήσεις της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) και του Ι. Μανιάτη (ΔΗΣΥ), ο κ. Παππάς είπε για τον ίδιο ότι έχει ένα αξιοσέβαστο επιστημονικό έργο και συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό, «δυστυχώς όμως μετά από δυο συνεδριάσεις διαπίστωσε ότι είναι απογοητευμένος και θέλησε να αποχωρήσει». «Σε καμία χώρα δεν υποχωρεί η Πολιτεία από το δικαίωμά της να κάνει διαστημική πολιτική», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον ΕΛΔΟ είναι εγνωσμένου κύρους και δεν χρειάζονται να πάρουν έγκριση για να πορευθούν». Όσον αφορά τα περί διαχείρισης χρημάτων, είπε ότι «είναι αβάσιμα και αστήριχτα». «Δεν έχει ακόμα ο Οργανισμός ΑΦΜ. Ούτε έχει εισπράξει ούτε έχει διαχειριστεί ένα ευρώ», τόνισε και έκανε λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που πέφτει στο κενό». Μάλιστα επικαλέστηκε την συνέντευξη παραίτησης του κ. Κριμιζή στην οποία είπε «ότι δεν υπάρχει τίποτα κολάσιμο». Την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχολίαζαν σχετικά με την παραίτηση Κριμιζή ότι «κάποιοι τον επηρέασαν με μικροπολιτικές σκοπιμότητες», ενώ σημείωναν ότι ήθελε επανασχεδιασμό, ουσιαστικά, δηλαδή, την ακύρωση του προγράμματος των μικροδορυφόρων.

Η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε ότι ο κ. Κριμιζής παραιτήθηκε διότι αντιλήφθηκε την ουσία –«ότι θέλατε να τον χρησιμοποιήσετε σαν άλλοθι για να φτιάξετε ένα κομματικό παραμάγαζο και έναν μηχανισμό αδιαφανούς διαχείρισης κονδυλίων», ενώ έθεσε θέμα νομικού και ηθικού ασυμβίβαστου του νέου προέδρου Χρ. Πρωτοπαππά, καθώς είναι και στον HELLASSAT. Ζήτησε δε να κληθούν ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΕΛΔΟ στην Βουλή να ενημερώσουν σχετικά, κάτι που αποδέχθηκε ο κ. Παππάς, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Πρωτοπαππάς δεν έχει κανένα ασυμβίβαστο. «Είναι μη εκτελεστικό μέλος. Έχει υπηρετήσει την δορυφορική πολιτική της Ελλάδας», είπε, σημειώνοντας ότι «μας εξαπολύετε κριτική επειδή είναι θρήσκος ο νέος πρόεδρος». «Το να είσαι θρήσκος δεν είναι καθόλου ασυμβίβαστο. Για την θεσμική του θέση μιλάμε», του απάντησε η βουλευτής της ΝΔ, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η παραίτηση Κριμιζή «είναι η κορυφαία απόδειξη γιατί πρέπει να φύγετε τώρα από την κυβέρνηση και γιατί ζητάμε εκλογές». «Δεν σας εμπιστευόμαστε να καθορίσετε το μέλλον της χώρας», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει όριο κάτω από το οποίο να έχετε πει στον εαυτό σας ότι δεν θα το περάσετε».

Ο κ. Παππάς τον κάλεσε να διευκρινίσει ποια είναι τελικά η θέση της ΔΗΣΥ η οποία μέχρι πρόσφατα ζητούσε να προχωρήσει η παρούσα Βουλή στην συνταγματική αναθεώρηση και τώρα ζητεί εκλογές. «Έχετε κάνει το πήδημα δεύτερου βαθμού», είπε στον κ. Μανιάτη. «Όσοι είναι μαθηματικοί καταλαβαίνουν ποιο είναι το πήδημα δεύτερου βαθμού, από το πλην άπειρο στο συν άπειρο», έσπευσε να διευκρινίσει, ενώ απαντώντας στην κριτική του βουλευτή της ΔΗΣΥ είπε ότι «δεν αντέχετε να βλέπετε ότι έρχονται τα καλά μηνύματα, ότι η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη και ότι η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει συνθήκες σταθερότητας».