Συνελήφθη για διαφθορά ο γάλλος επιχειρηματίας Βενσάν Μπολορέ

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο της Γαλλίας προκάλεσε την περασμένη Τρίτη η σύλληψη του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Βενσάν Μπολορέ στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο της Γαλλίας προκάλεσε την περασμένη Τρίτη η σύλληψη του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Βενσάν Μπολορέ στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά. Για να διερευνηθεί συγκεκριμένα αν ο επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου δωροδόκησε αξιωματούχους του Τόγκο και της Γουινέας προκειμένου να εξασφαλίσει διευκολύνσεις στα σημαντικά εμπορικά λιμάνια του Τόγκο και του Κονακρί. Ταυτόχρονα οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν τον γενικό διευθυντή του ομίλου Ζιλ Αλίξ και τον υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις της διαφημιστική εταιρείας Havas (ανήκει στον όμιλο) Ζαν-Φιλίπ Ντοράν.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γουινέας αντέδρασε αμέσως στην είδηση της σύλληψης του Μπολορέ και των δύο συνεργατών του διαβεβαιώνοντας ότι η σύμβαση που υπέγραψε ο γαλλικός όμιλος για το λιμάνι του Κονακρί είναι απόλυτα σύννομη. Ο όμιλος Μπολορέ δραστηριοποιείται στους τομείς των μεταφορών, των αποθηκών, της ενέργειας, του χάρτου, της διαφήμισης και των ΜΜΕ, των τηλεπικοινωνιών, των πλαστικών, του αυτοκινήτου και έχει συμμετοχές σε περισσότερες από 35 εταιρείες. Ο τζίρος του ομίλου αγγίζει τα 11 δισ. ευρώ, ενώ η προσωπική περιουσία τούυ ηλικίας 66 ετών επιχειρηματία υπολογίζεται στα 7,3 δισ. ευρώ –είναι ο δέκατος σε πλούτο γάλλος πολίτης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.