Ανοιχτό πόλεμο στη μιντιακή αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοκ κήρυξε ο αμερικανικός όμιλος ΜΜΕ Comcast Corp. επισημοποιώντας την περασμένη Τετάρτη την προσφορά του για την εξαγορά του μεγαλύτερου βρετανικού συνδρομητικού τηλεοπτικού καναλιού Sky. Η Comcast προσφέρει για τη Sky Plc 21,5 δισ. στερλίνες (24,6 δισ. ευρώ) σε μετρητά, τίμημα κατά 16% υψηλότερο από αυτό που είχαν προσφέρει ο όμιλος Fox και η Disney για να την αποκτήσουν.
Αίσθηση προκάλεσε ότι λίγα λεπτά μετά την επισημοποίηση της προσφοράς της Comcast η Fox ανακοίνωσε ότι επιμένει στη δική της προσφορά και μελετά διάφορες εναλλακτικές για να τη βελτιώσει. Και προτού περάσει μία ώρα από την προσφορά της Comcast, οι ανεξάρτητοι διευθυντές του Sky απέσυραν τη σύστασή τους για πώληση του καναλιού στη Fox και… καλωσόρισαν την Comcast!
Ο Μέρντοκ επιδιώκει την απόκτηση του μεριδίου 61% του Sky που δεν ελέγχει διότι φλέγεται να πουλήσει όλα τα ΜΜΕ που κατέχει στην Disney στο πλαίσιο της συμφωνίας συγχώνευσης Fox και Disney (πρόκειται για συμφωνία 52,4 δισ. δολαρίων) που ανακοίνωσαν οι αμερικανικοί όμιλοι τον περασμένο Δεκέμβριο. Σημειωτέον ότι η Disney ενδιαφέρεται να αποκτήσει το Sky News ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα δηλαδή από την έκβαση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου με τον Μέρντοκ. «Η Comcast πιέζει την Disney και τη Fox να αποφασίσουν πόσο αξίζει το Sky» γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ