Τα επενδυτικά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών παρουσίασε σε εκπροσώπους κινεζικών Δημιουργικών Βιομηχανιών ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο στις 26 και 27 Απριλίου 2018.
Ο Γενικός Γραμματέας συνομίλησε για το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4487/2017) και αντάλλαξε απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας στο διαρκώς αναπτυσσόμενο πεδίο των οπτικοακουστικών παραγωγών με φορείς της Κίνας ενώ επισκέφθηκε και την Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου συζητώντας με τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου κ. Hou Guangming για τις προοπτικές ενδυνάμωσης της συνεργασίας σε θέματα κινηματογραφικής εκπαίδευσης και ανταλλαγών, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στο επίπεδο της νομοθεσίας, του πολιτισμού και της Ιστορίας.
Συζητήθηκαν, επίσης οι δυνατότητες διοργάνωσης κινηματογραφικών φεστιβάλ, σεμιναρίων, workshops για την προώθηση της συνεργασίας σε επίπεδο σεναριογραφίας.

Ο κ. Κρέτσος σε διάλεξή του σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της BFA υπογράμμισε τα πολλά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τονίζοντας την έμπνευση, που προσφέρει η χώρα σε παραγωγούς και σκηνοθέτες χάρις στον πολιτισμό, την Ιστορία και το φυσικό κάλλος της.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε και την China National Digital Cinematography Base, υπό το China Film Group, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο στην Ασία.
Η κινεζική πλευρά εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία, καθώς και επενδυτικό ενδιαφέρον.