Αναβάλλεται εκ νέου η συζήτηση στο ΣτΕ για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών

Δεύτερη φορά αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων που έχουν καταθέσει τόσο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Δεύτερη φορά αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείαςτων αιτήσεων που έχουν καταθέσει τόσο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ),για τη χορήγησητων 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Αρχικώς, οι αιτήσεις των καναλιών ήταν να συζητηθούν τηνΠαρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας ΗλίαΜάζο και ΔημήτρηΜακρή, αλλά η συζήτηση αναβλήθηκε γιατις 4 Μαΐου.
Την πρώτη φορά η αναβολή οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν είχαν σταλείαπό τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,Νίκο Παππά,διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία τα οποία και είχαν ζητηθεί από το ΣτΕ.Τα στοιχεία αφορούσαντις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν (7 τον αριθμό), καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών υπήρχε η δυνατότητα για 16 άδειες.
Αυτή τη φορά, η διαδικασία αναβλήθηκε καθώς – με φόντο και τη συνεχιζόμενη αδειοδοτική διαδικασία – φέρονται να έχουν εκλείψει ορισμένοι από τους λόγους που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία εκδικάσεως των αιτήσεων. Ο προσδιορισμός της, αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται, ότιοι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna,Alpha, Σκάι, Σταρ καιΜega, όπωςκαι η ΕΙΤΗΣΕΕ, έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.