Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας με τον Πετρ Αλτρίχτερ το Μάιο στην Ελλάδα

Με δύο συναυλίες της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας στην Ελλάδα και με σειρά πολιτιστικών

Με δύο συναυλίες της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας στην Ελλάδα και με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τσεχοσλοβακίας (1918).
Οι εορτασμοί του σημαντικού αυτού ορόσημου για την τσεχοσλοβάκικη και την τσέχικη ιστορία αρχίζουν με δύο μεγαλειώδεις και επιβλητικές συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Πετρ Αλτρίχτερ την Τρίτη 22 Μαίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Τετάρτη 23 Μαίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας (www.fok.cz/en/profil/) είναι η επίσημη ορχήστρα της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο κορυφαίου επιπέδου, που χαίρει διεθνούς φήμης και αναγνώρισης. Η Ορχήστρα, η οποία ιδρύθηκε το 1934, συμβάλλει αποφασιστικά στη συναυλιακή σκηνή της Πράγας και, ταυτόχρονα, προωθεί τον τσέχικο πολιτισμό στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας και ο μαέστρος της, Πετρ Αλτρίχτερ, τιμούν τους τσέχους συνθέτες Μπέντριχ Σμέτανα και Αντονίν Ντβόρζακ. Στο ελληνικό κοινό θα παρουσιάσουν το συμφωνικό ποίημα του Σμέτανα «Μολδάβας», από τα έξι της συλλογής «Η Πατρίδα μου», το οποίο αποδίδει μουσικά τη διαδρομή του ποταμού στη γη της Βοημίας.
Θα παρουσιάσουν επίσης τη Συμφωνία αρ. 9, έργο 95 του Ντβόρζακ, την επονομαζόμενη «Του Νέου Κόσμου», καθώς ο συνθέτης τη συνέθεσε κατά την τριετή παραμονή του στην Αμερική. Η Συμφωνική θα παρουσιάσει επίσης το κοντσέρτο για βιολί έργο 64 του Φέλιξ Μέντελσον-Μπαρτόλντι, συμπράττοντας με τον βιρτουόζο Θεσσαλονικιό βιολονίστα Σίμο Παπάνα.
Οι δύο συναυλίες θα γίνουν σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ και με τη συμμετοχή μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΟΥΣΑ).
Η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης άρχισε στις 23 Απριλίου.
Αθήνα: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=1943 / www.megaron.gr
Θεσσαλονίκη: www.tch.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.