Τουρκικές προκλήσεις και επιπόλαιος πατριωτισμός…

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η τακτική των τούρκων να αμφισβητούν σε κάθε ευκαιρία την ελληνική κυριαρχία σε μια

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η τακτική των Τούρκων να αμφισβητούν σε κάθε ευκαιρία την ελληνική κυριαρχία σε μια σειρά νησίδες και βραχονησίδες δημιουργώντας εστίες αναταραχής και προκλήσεων. Μια πολιτική που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό με συνεχείς προκλητικές δηλώσεις αλλά και ενέργειες, όπως αυτή της σύλληψης και κράτησης των δύο στρατιωτικών, ασυμβίβαστες για χώρες που ανήκουν στην ίδια συμμαχία.

Στο ίδιο κλίμα εντάσσονται και οι χθεσινές δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού για τη νησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων. Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση τουρκικών δυνάμεων για να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία, αλλά η ένταση και ο πόλεμος προπαγάνδας συνεχίζεται. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μίλησε για ακήρυκτο πόλεμο στο Αιγαίο.
Η δεδομένη προκλητικότητα των Τούρκων, δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίζεται με ευκαιριακές κινήσεις εντυπωσιασμού από διάφορους επιπόλαιους που παριστάνουν τους προστάτες των εθνικών μας συμφερόντων. Σε αυτή τη συγκυρία, που οι απέναντι αναζητούν αφορμή για να δημιουργήσουν ένα επεισόδιο, που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, είναι βλακώδες και επικίνδυνο ορισμένοι να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χωρίς λόγο και αιτία.
Κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε θέση, δημοσίως τουλάχιστον, θέμα ελληνικής κυριαρχίας για την συγκεκριμένη βραχονησίδα, μέχρι που κάποιοι ανέλαβαν αυτοκλήτως το ρόλο του προστάτη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων είναι ευθύνη και υποχρέωση της επίσημης ηγεσίας της χώρας και των ενόπλων δυνάμεων. Είναι καιρός να αντιληφθούν οι διάφοροι θερμοκέφαλοι ότι επιπολαιότητα και πατριωτισμός δεν συμβαδίζουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.