Μία προσφορά πάνω από 500 εκατ. ευρώ κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαδικασία του δεύτερου γύρου του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Η ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή φαίνεται ότι ολοκληρώνεται, καθώς σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να ανοίξει το ΤΑΙΠΕΔ τις βελτιωμένες προσφορές που είχε ζητήσει η διοίκηση του Ταμείου πριν το Πάσχα από τα δύο επενδυτικά σχήματα που τον διεκδικούν, δηλαδή την κοινοπραξία Snam, Fluxys, Enagas και εκείνη των Reganosa, Transgaz και EBRD.

Κατά τον προηγούμενο γύρο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα δεν ξεπέρασε τα 450 εκατ. ευρώ. Πλέον μιλούν για σημαντικά υψηλότερη βελτιωμένη προσφορά (τουλάχιστον από το ένα σχήμα), τόσο από τα 400 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει στον προηγούμενο διαγωνισμό η αζέρικη Socar, καθώς και από τις προσφορές που έγιναν κατά τον πρώτο γύρο του τρέχοντος διαγωνισμού.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε φαίνεται ότι οι διεκδικητές του Διαχειριστή «ενσωμάτωσαν» στις προσφορές τους στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας τα λειτουργικά κέρδη 177 εκατ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 αλλά και τα ενισχυμένα ταμειακά διαθέσιμα που ανέρχονταν σε 227 εκατ. ευρώ.