Μετά από μια «Μαραθώνια» διαδικασία που διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες και με προεδρεύοντα τονΔημήτρη Σκουτέρη, ολοκληρώθηκε (λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα) η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της Πρωτόδικης ποινής για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Απόφαση δεν προέκυψε, καθώς οι δύο ομάδες έλαβαν προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι τη Δευτέρα στις 14:00.

Για μία ακόμη φορά τα επιχειρήματα του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ήταν εξωφρενικά, καθώς οι δικηγόροι του προσπάθησαν να κάνουν το… άσπρο μαύρο, όσον αφορά την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Οι νομικοί του δικεφάλου χαρακτήρισαν κουρελόχαρτο το φ.α., ζήτησαν την κλήση του διαιτητή Γιώργου Κομίνη για να καταθέσει, ενώ κατέθεσανστο δικαστήριο βίντεο από τα αποδυτήρια της Τούμπας, ώστε να αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε τρομοκρατία.

Όσον αφορά το βίντεο, ο δικαστής Σκουτέρης είπε ότι τα μέλη της επιτροπής θα το δουν σε σύσκεψη που θα κάνουν μεταξύ τους, και στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν θα το λάβουν υπόψιν τους στην απόφαση που θα εκδώσουν.

Αρχικά η επιτροπή διέκοψε για 1 ώρα και 44 λεπτά, για να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για εξαίρεση του Σκουτέρη.Το αίτημα απορρίφθηκεομόφωνα και μετά από νέα διακοπή 36 λεπτών προκειμένου να καθαρογραφτεί η απόφαση, είχαμε την έναρξη της κυρίως διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή κι ενώ πλησιάζαμε μεσάνυχτα, ο Σκουτέρης έκανε και χιούμορ, λέγοντας την ατάκα «…Πάλι ελεγχόμενος θα είμαι γιατί δικάζω τέτοια ώρα».