ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Η κιβωτός του Νώε»
STAR, 21.00
Ο Θεός προειδοποιεί τον Νώε για τον Μεγάλο Κατακλυσμό, που πρόκειται να πλήξει το ανθρώπινο γένος. Ετσι, ο Νώε μαζί με τους τρεις γιους του, Σιμ, Χαμ και Ιάφεθ, κατασκευάζουν την Κιβωτό και φιλοξενούν μέσα της ένα ζευγάρι από κάθε είδους πλάσματα του Θεού. Πρωταγωνιστούν οι Γιον Βόιτ, Μέρι Στίνμπεργκεν, Μάρεϊ Εϊμπραχαμ, Τζέιμς Κόμπερν. (HΠΑ, 1999, 157′)

«El Greco» ΑΝΤ1, 22.00
Λίγο προτού ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την Ισπανική Ιερά Εξέταση, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με τη μοιραία σύγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα. Πρωταγωνιστούν οι Νικ Ασντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκης Λαζόπουλος, Λάγια Μαρούλ, Δήμητρα Ματσούκα, Σωτήρης Μουστάκας. (Ελλάδα/Ισπανία, 2007, 119′)
«Στα ίχνη του Χαµένου Θησαυρού:
Το Βιβλίο µε τα Μυστικά»
ALPHA, 00.15
Ο ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος και κυνηγός θησαυρών Μπεν Γκέιτς έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα αποκάλυψη, που θέλει τον προ-προπάππου του να είναι μέρος της συνωμοσίας πίσω από τον θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν. Αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητα του προγόνου του, ο Μπεν ξεκινά άμεσα ένα περιπετειώδες ταξίδι για να συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται. Το μυστήριο και τα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας θα τον φέρουν στο Παρίσι και από εκεί στο Λονδίνο. Ομως, οι αποκαλύψεις δεν θα του χαριστούν εύκολα, αφού οι κλειδοκράτορες της αλήθειας δεν έχουν σκοπό να διευκολύνουν την αποστολή του. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Κέιτζ, Γιον Βόιτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Εντ Χάρις, Νταϊάν Κρούγκερ, Ελεν Μίρεν. (ΗΠΑ, 2007, 113′)