Το vima.gr προτείνει για την Παρασκευή 6 Απριλίου

Ξένες ταινίες
«Ο µονοµάχος» STAR, 21.00
Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Μάρκου Αυρήλιου και αφού έχει επιλέξει ως διάδοχό του τον στρατηγό του ρωμαϊκού στρατού Μάξιμο, αντί του γιου του Κόμμοδου, ο Κόμμοδος διατάζει την εκτέλεση του Μάξιμου και της οικογένειάς του προκειμένου να εξαλείψει κάθε πιθανότητα παραμονής του στον θρόνο. Και ενώ ο Μάξιμος γλιτώνει, η οικογένειά του βρίσκει τραγικό θάνατο. Συντετριμμένος, καταλήγει να πουληθεί ως σκλάβος και να γίνει μονομάχος. Οταν τελικά ο Μάξιμος βρίσκεται στο Κολοσσαίο, συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η ευκαιρία του για εκδίκηση. Πρωταγωνιστούν οι Ράσελ Κρόου, Χοακίν Φίνιξ, Κόνι Νίλσεν, Ολιβερ Ριντ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Ρίτσαρντ Χάρις, Ντέιβιντ Χέμινγκς. (ΗΠΑ, 2000, 142′)

«Ο κύκλος των χαµένων ποιητών»
ALPHA, 23.50
Το φθινόπωρο του 1959, ο Τοντ Αντερσον (Ιθαν Χοκ) ξεκινά το νέο σχολικό έτος στο αυστηρών προδιαγραφών κολέγιο αρρένων. Σύντομα γνωρίζεται με τον συγκάτοικό του Νιλ Πέρι (Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ), που παρά την εξωστρέφειά του ζει στη σκιά του αυστηρού πατέρα του. Σταδιακά, διαπιστώνει ότι κι άλλοι συμμαθητές του αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε μια πραγματικότητα που δεν τους αρέσει. Ωστόσο, η ζωή όλων θα αλλάξει με την έλευση του αντικομφορμιστή καθηγητή Τζον Κίτινγκ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), καθώς θα ανατρέψει το σχολικό κατεστημένο, αλλά και τον τρόπο που έβλεπαν τη ζωή τους ως τώρα. (ΗΠΑ, 1989, 128′)
«Το δέντρο της ζωής» ΣΚΑΪ, 01.30
Μια οικογένεια στο Τέξας της δεκαετίας του 1950 προσπαθεί να ολοκληρώσει το ταξίδι της προς την ωριμότητα. Ο Τζακ, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, αφήνει πίσω του την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και επιχειρεί να βελτιώσει την περίπλοκη σχέση του με τον πατέρα του. Ταυτόχρονα, αναζητεί απαντήσεις σχετικά με το νόημα της ζωής, την προέλευση των πάντων και τη χρησιμότητα της πίστης. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Σον Πεν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Χάντερ Μακ Κράκεν. (ΗΠΑ, 2011, 139′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.