Jorgos
«Magic & Illusion»
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Jorgos ή Γιώργος Παμπουκίδης είναι ο Μάγος που ξεχώρισε στο talent show «Ελλάδα έχεις Ταλέντο». Τον είδαμε για παράδειγμα να καταργεί το νόμο της βαρύτητας και να περιφέρει την ιπτάμενη παρτενέρ του. Ξαφνιάζει, πρωτοτυπεί, γοητεύει, και σοκάρει, διαλύει τα στερεότυπα και ανοιγοκλείνει τις πόρτες του αοράτου.

Γεννήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, Ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αμβούργου και δίνει παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεπερνά τα 30 χρόνια και προκαλεί ενθουσιασμό µε τα απαράμιλλα σόου του σε πάνω από 50 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

Ανήκει στους πιο επιτυχημένους µάγους και ψυχαγωγούς-διασκεδαστές διεθνώς. Έχει εκτελέσει χιλιάδες παραστάσεις σε Λας Βέγκας, Παρίσι, Λονδίνο, Πεκίνο, Τόκυο και σε άλλες πόλεις στα μεγαλύτερα θέατρα, καζίνο, κρουαζιερόπλοια, γκαλά και φυσικά τηλεοπτικές εκπομπές.. Έχει ήδη τιμηθεί δύο φορές µε το βραβείο «Merlin Award», το Όσκαρ στον κόσµο των µάγων.

Ο Jorgos θα εμφανιστεί στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου για 3 τριήμερα του Απριλίου (13-14-15, 20-21-22, 27-28-29). Θα παρουσιάσει το show «Magic & Illusion» στο πλαίσιο της περιοδείας του, Mystery Tour 2018.

Ένα θέαμα από unique Grand Illusions, Stage Magic, Close-up Magic, Comedy and Dance.



Πληροφορίες
3 3ήμερα του Απριλίου
Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή
13 – 14 -15 | 20 – 21 – 22 | 27 – 28 – 29
Ώρες Παραστάσεων
Παρασκευή: 20:30
Σάββατο: 20:30
Κυριακή: 12:00 και 20:30
Τιμές
Εισιτήριο Εισόδου
Α’ διάζωμα: 25 ευρώ
Β’ διάζωμα: 20 ευρώ
Γ’ Διάζωμα | Εξώστης: 15 ευρώ
Bar: 12 ευρώ
Προσφορά «Family time» για 4 άτομα: 50 ευρώ
Η τιμή εισιτηρίου για την παράσταση της Κυριακής στις 12:00 είναι 15 ευρώ για όλους


Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600
www.gialino.gr

Ουίλιαμ Σέξπιρ
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Φρυνίχου
Πρεμιέρα 12 Απριλίου 2018

Ιούλιος Καίσαρας. Ένας γενναιόδωρος στρατηλάτης. Ένας ποιητής πολιτικός. Περνάει τον Ρουβίκωνα. Ο κύβος ερρίφθη. Εξολοθρεύει τον Πομπήιο. Επιστρέφει στη Ρώμη. Άλλοι τον τιμούν ως θριαμβευτή. Άλλοι τον μάχονται ως μελλοντικό τύραννο. Εκείνος μετράει τις δυνάμεις του. Αρχικά αρνείται το στέμμα, και την κατάλυση της δημοκρατίας. Το πλήθος τον αποθεώνει. Η φιλοδοξία του μεγαλώνει. Ο Κάσσιος, ο Βρούτος και άλλοι πολιτικοί αποφασίζουν ν’ αντιδράσουν. Δεκαπέντε Μαρτίου. Ο Καίσαρας ακούει τις φήμες ότι η Σύγκλητος θέλει να τον στέψει αυτοκράτορα. Δεν ακούει τα λόγια του μάντη, παραβλέπει τους κακούς οιωνούς. Στο Καπιτώλιο, οι συνωμότες με 23 μαχαιριές δολοφονούν τον Καίσαρα. Ο λαός βρίσκεται σε σύγχυση. Ακούει τον Βρούτο να εξηγεί τα πολιτικά κίνητρα της δολοφονίας, αλλά ακούει και τον Αντώνιο που μιλάει στην καρδιά τους. Ο απόηχος του Ιούλιου Καίσαρα συνεχίζει ν’ ακούγεται δυνατά μέσα στη μάχη του εμφύλιου πολέμου που ξεσπά.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, πλαισιωμένος από τον κρουστό Πέτρο Κούρτη και τους μαθητές του Θεάτρου Τέχνης, εξιστορεί και ερμηνεύει την προσωπικότητα του Καίσαρα, τον δίκαιο Βρούτο, τη στρατιωτική πειθαρχία του Κάσσιου και την καρδιά του Αντώνιου, μέσα σε ένα πολυπληθές θέαμα γεμάτο κινηματογραφικές εικόνες που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός του θεάτρου τέχνης, σαν σε θεατρικό «μονοπλάνο» που εξερευνά τα κίνητρα των πολλών στην ποιητική σκέψη του ενός.

Σε παράλληλη συνδημιουργία ο Πέτρος Κούρτης σμιλεύει έναν ξεχωριστό κόσμο με μια ολόκληρη ορχήστρα κρουστών, εκπαιδεύοντας τους μαθητές του Θεάτρου Τέχνης και οργανώνοντας με τρόπο μαγικό την γιορτή με την οποία ξεκινάει το έργο στο δρόμο, επί της οδού Φρυνίχου.

Όλα αυτά κάτω από την μελωδία που έγραψε ειδικά για την παράσταση, μετά από πρόσκληση της Νατάσας Τριανταφύλλη, ο διεθνούς φήμης Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Ludovico Einaudi, ένας από τους σημαντικότερους αβάν-γκαρντ συνθέτες του 20ού αιώνα, του οποίου το μαγικό μουσικό σύμπαν απολαύσαμε τον Ιούνιο 2017 στη σκηνή του Ηρωδείου. Η υπερβατικότητα και η αισθαντικότητα της μουσικής του έρχονται να συναντήσουν τον δυνατό απόηχο που αφήνει ο μύθος του Ιούλιου Καίσαιρα στο πέρασμα της Ιστορίας.

Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Κείμενο Παράστασης (πάνω στην μτφρ. Κ.Καρθαίου): Ρένος Χαραλαμπίδης, Νατάσα Τριανταφύλλη, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου,
Σκηνοθεσία – Σκηνικοί Χώροι: Νατάσα Τριανταφύλλη
Πρωτότυπη Μελωδία: Ludovico Einaudi
Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Ερμηνεία: Ρένος Χαραλαμπίδης
Μουσική- Κρουστά- Λούκιος: Πέτρος Κούρτης

Συμμετέχουν οι: Στεφανία Σαμαρά, Κόκκαλης Απόστολος , Μιχαήλ Μελίσσης , Αντώνης Σανιάνος, Αλέξανδρος Σκουρλέτης , Κωνσταντίνος Τσίτσιος , Βασίλης Φακανάς, Αντώνης Χρήστου

Φρυνίχου 14, Πλάκα
τηλέφωνο ταμείου: 2103222464
Παραστάσεις καθημερινά Πέμπτη έως Κυριακή 9μμ

Chamber Music Society
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Τετάρτη 11 Απριλίου

Το ChamberMusic Society (CMS) του LincolnCenter της Νέας Υόρκης, ο μεγαλύτερος οργανισμός μουσικής δωματίου των ΗΠΑ, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η συναυλία που τιτλοφορείται «Οδύσσεια», περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από παραδοσιακά και διαχρονικά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού: Μέσα από τον ήχο ενός μόνου φλάουτου, η Σύριγξ του Ντεμπισί αναδύει την μαγεία της ελληνικής μυθολογίας, η γιορτή που στήνεται στους ελληνικούς γάμους αντανακλάται στις Πέντε Μελωδίες για Φωνή και Πιάνο του Ραβέλ, η παράδοση του ανοιχτού θεάτρου εικονογραφείται στην Σερενάτα του Μπετόβεν, και, τέλος, το κλασικό Οκτέτο του Μέντελσον εκφράζει την ίδια αναζήτηση συμμετρίας και ισορροπίας που χαρακτηρίζει πάμπολλα ελληνικά εμβληματικά μνημεία.

Επίσης, στην πρώτη του διεθνή παραγωγή, το βραβευμένο αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Live fromLincolnCenter, θα συνεργαστεί με το CMS αλλά και την ΕΡΤ, προκειμένου να κινηματογραφήσει την παράσταση στο ΚΠΙΣΝ, ενώ στη συνέχεια θα εξερευνήσει μαζί με το CMS την Αθήνα, το Πήλιο και άλλα σημεία της Θεσσαλίας, για τις ανάγκες μιας ταινίας που θα προβληθεί σε δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ελλάδα και την Κύπρο.

H εκδήλωση που αποτελεί συνδιοργάνωση του ΚΠΙΣΝ και του CMS, καθώς και το σύνολο των δράσεων του CMS στην Ελλάδα,υλοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η συνεργασία μεταξύ του ΚΠΙΣΝ και του CMS ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το ChamberMusicSocietyτουLincolnCenter, παρουσιάζει κάθε χρόνο πληθώρα συναυλιών και εκπαιδευτικών δράσεων για ακροατές όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως του επιπέδου εξοικείωσής τους με τη μουσική δωματίου, και περιλαμβάνει μία εναλλασσόμενη, διεθνή και διαγενεακή ομάδα των καλύτερων μουσικών δωματίου στον κόσμο, γεγονός που του επιτρέπει να μπορεί να παρουσιάζει όλο το φάσμα της μουσικής δωματίου, όλων των περιόδων. Στις δράσεις του περιλαμβάνεται μία ετήσια πλήρης σεζόν στο LincolnCenterστη Νέα Υόρκη, μία επίσης ετήσια πλήρης σεζόν περιοδειών, συναυλίες που μεταδίδονται στην τηλεόραση, μία σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών, διαλέξεις, masterclass, ηχογραφήσεις κ.α.

Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 11 Απριλίου, στις 20.30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η ηλεκτρονική προεγγραφή για κράτηση θέσεων έχει ήδη αρχίσει στο www.snfcc.org

ΚΟΛΛΑ (Ξενόγλωσσος τίτλος GLUE)
WELSH IRVINE
Εκδόσεις οξύ

Εδιμβούργο, δεκαετία του ’70. Τέσσερα αγόρια γεννιούνται και μεγαλώνουν στην άκρη της πόλης, στα μπλοκ των εργατικών πολυκατοικιών. Ο ηθικός τους κώδικας σφυρηλατείται στον δρόμο: στηρίζεις τους δικούς σου, δεν χτυπάς γυναίκες και –πάνω απ’ όλα– ποτέ δεν καρφώνεις κανέναν.

Τι είναι αυτό που ενώνει τους τέσσερις τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, τον τεμπέλη και γυναικά Τέρι, τον Μπίλι τον μποξέρ που φτάνει μόνο όσα μπορεί, τον Καρλ τον μπάρμαν που ακολουθεί μονάχα τη δική του μουσική, και τον λούζερ Άντριου που συναντά την καταστροφή σε κάθε γωνιά;

Ο Irvine Welsh, συγγραφέας του Trainspotting, ακολουθεί τις ζωές τους καθώς τα τέσσερα αγόρια γίνονται άντρες. Εξετάζει τους δεσμούς πίστης, τις εμπειρίες και τα μυστικά που τους ακολουθούν μέχρι να σαρανταρίσουν. Και καθώς ακολουθούμε τη διαδρομή από τη δεκαετία του ’70 μέχρι τον νέο αιώνα –από την πανκ στην τέκνο κι από το σπιντ στο έκστασι– τους βλέπουμε να παλεύουν να ξεφύγουν από τις κοινωνικές τους καταβολές, την πίεση των συνομηλίκων τους και τις προσδοκίες των γονιών τους, να τα καταφέρουν οι γιοι τους καλύτερα από τους ίδιους.

καλό Πάσχα
Μάνα μου Μάνα – Χρύσανθος