Κάλλιο αργά…

Ο όμιλος Κωτσόβολου σε συνεργασία με τους προμηθευτές του αποφάσισε να μοιράσει δωρεάν 1.200 οικιακές συσκευές στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Αυτό πριν από 4 μήνες. Ζήτησε μάλιστα τη συνδρομή της κυρίας Ρένας Δούρου (σκίτσο), αφού η Περιφέρεια έχει καταγεγραμμένους τους πλημμυροπαθείς, ώστε να γίνει σωστή διανομή. Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε αλλά με τους δικούς της ρυθμούς, αφού ακόμη η παράδοση των συσκευών δεν έχει καταστεί δυνατό να επιτευχθεί. Μαθαίνουμε όμως ότι έχουν ξεπεραστεί οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και αυτή την εβδομάδα θα παραληφθούν οι συσκευές σε logistic center της Περιφέρειας ώστε να αρχίσει άμεσα η διανομή στους δικαιούχους και η κυρία Δούρου να έχει τη δική της photo opportunity.

Mένουµε Ελλάδα…

Η «καθαρή» έξοδος από το Μνημόνιο που οραματίζεται η κυβέρνησηπιθανότατα θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς, όπως συζητείται μεταξύ θεσμικών επενδυτών στο εξωτερικό, θα γίνει χωρίς έξοδο στις αγορές εντός του 2018.Ü Υπό κανονικές συνθήκες το υπουργείο Οικονομικώνθα επιχειρούσεμέσα στο τρέχον έτος δύο εκδόσεις: ενός τριετούς και ενός δεκαετούς ομολόγου. Αλλά,όπως έλεγε στέλεχος της αγοράς που μιλά με διαχειριστές κεφαλαίων, κάθε απόπειρα αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Ετσι το οικονομικό επιτελείο μέσω του ΟΔΗΗΧφαίνεται πως θα αρκεστεί στα ετήσια έντοκα για να μην… εκτεθεί.


Xωρίς (άλλα) λόγια

«Εναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αποτύχει παταγωδώς. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί με πολύ αργούς ρυθμούς, από τις 27.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από επιχειρήσεις και τις 7.000 από ελεύθερους επαγγελματίες, 700 μόνο κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την αίτηση και μόλις 23 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους». Αυτό δήλωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αποτυπώνοντας με αριθμούς την πλήρη αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Χαίρονται οι τραπεζίτες

Τα χέρια τους τρίβουν οι τραπεζίτες λόγω τηςβελτίωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, καθώς επιταχύνεται η υλοποίηση του σχεδιασμού τους σε όλα τα μέτωπα. Στο θέμα αναφέρθηκε οδιευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2017, την περασμένη Τετάρτη. Ημείωση των«κόκκινων» δανείων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της κάλυψης από προβλέψεις, δίνει ευχέρεια κινήσεων στη διοίκηση της τράπεζας. Περαιτέρω ευελιξία δίνουν δύο ακόμη εξελίξεις εντός του 2018: η ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και πολύ πιο άμεσα ο μηδενισμός του ELA.

Εξαγορά

Οι ξένοι «χτυπούν» όλα τα ελληνικά επιχειρηματικά success stories. Μετά την Taxibeat που αγόρασε η MyTaxi της Mercedes, μια άλλη ελληνική εταιρεία τράβηξε την προσοχή ενός διεθνούς ομίλου.
Πρόκειται για τη Vermantia, μια εταιρεία τεχνολογίας στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, στην οποία απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο η αγγλική εταιρεία ARC των Reuben Brothers.Ü Είναι μια συμφωνία που θα έχει στρατηγική συνέχεια, αφού οι Reuben Brothers είναι ένας μεγάλος όμιλος αξίας 15,5 δισ. δολαρίων (No 88 στο Forbes) με πολυσχιδείς δραστηριότητες στο real estate, στις τράπεζες, στα μεταλλεία και στα τυχερά παιχνίδια.
Στον τελευταίο τομέα είναι που η Vermantia θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού ήδη δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς. Στο τιμόνι της εταιρείας παραμένει ο ιδρυτής της κ. Φίλιππος Αντωνόπουλος.

Συνεχίζει να επενδύει

Τις υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα πληροφορικής για 19 χώρες ανέθεσε η Coca-Cola HBC στον όμιλο ΟΤΕ. Πρόκειται για μια νέα επένδυση του ομίλου Coca-Cola HBC στην Ελλάδα, ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, που διασφαλίζει την αδιάλειπτη επιχειρησιακή της λειτουργία και δημιουργεί πάνω από 80 νέες θέσεις εργασίας. Τα τελευταία τρία χρόνια το συνολικό ύψος των επενδύσεων του ομίλου Coca-Cola HBC στην Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίαςανέρχεται σε 57 εκατ. ευρώ, πάντα με συνεργάτη τον ΟΤΕ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ