Ακούγεται κάπως ειρωνικό να χρεοκοπεί η μεγαλύτερη και αρχαιότερη βιομηχανία πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών των ΗΠΑ επί των ημερών ενός Ντόναλντ Τραμπ. Και όμως, η Remington Outdoor προσέφυγε στο άρθρο 11 του αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα για να ζητήσει προστασία από τους 49 πιστωτές της –χρωστά περί τα 900 εκατ. δολάρια.

Τον Φεβρουάριο η ιδρυθείσα το 1816 βιομηχανία, που τα τελευταία χρόνια ελέγχεται από την εταιρεία συμμετοχών Cerberus, είχε ανακοινώσει σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο προέβλεπε τη διαγραφή χρεών 700 εκατ. δολαρίων και τη χρηματοδότηση των θυγατρικών της με νέα κεφάλαια ύψους 145 εκατ. δολαρίων.

Το σχέδιο προέβλεπε και το ενδεχόμενο προσφυγής στο άρθρο 11, κάτι που έγινε την περασμένη Κυριακή. Ημέρα κατά την οποία μαθητές σε πολλές αμερικανικές πόλεις είχαν διοργανώσει συλλαλητήρια κατά της οπλοκατοχής με αφορμή το νέο μακελειό σε γυμνάσιο της Φλόριδας. Παρά την προστασία που απολαμβάνει από τον Λευκό Οίκο και παρά τη διατήρηση των περιφερειακών πολέμων σε πολλές περιοχές του πλανήτη, η Remington προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην κάμψη των πωλήσεών της. Οπως και η ανταγωνίστριά της Smith & Wesson, η οποία προ ημερών είχε προειδοποιήσει ότι «οι δύσκολες συνθήκες για τον κλάδο θα συνεχιστούν».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ