nnn
Ζευγάρια διδύμων που χωρίστηκαν μετά τη γέννα, αφέντες και δούλοι, είναι οι ήρωες της «Κωμωδίας των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ που θα ανεβάσει τον προσεχή Οκτώβριο η Κατερίνα Ευαγγελάτου (στη φωτογραφία του Πάτροκλου Σκαφιδά) στο θέατρο Βασιλάκου.
nnn
Ο Αντίφιλος –ο Εφέσιος και ο Συρακούσιος –και ο Δρόμιος –ο Εφέσιος και ο Συρακούσιος –μοιρασμένοι αναζητούν οι μεν τους δε.
nnn
Με στόχο να οξύνει το στοιχείο των παρεξηγήσεων, η σκηνοθέτρια επέλεξε να ερμηνεύσει κάθε ζευγάρι διδύμων ο ίδιος ηθοποιός: Ετσι λοιπόν Αντίφιλος θα είναι ο Νίκος Κουρής και Δρόμιος ο Ορφέας Αυγουστίδης.
nnn
Οι πρόβες ξεκινούν τον Αύγουστο γι’ αυτό το σπάνια παιζόμενο έργο του βάρδου. Αλλωστε η ίδια ήθελε από καιρό να ανεβάσει κωμωδία και μόλις τη διάβασε την επέλεξε.
nnn
Σταθερά μαζί της οι συνεργάτες της Εύα Μανιδάκη στα σκηνικά, Βασιλική Σύρμα στα κοστούμια, Πατρίσια Απέργη στις χορογραφίες.
nnn
Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος που οργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Δελφών· θέμα του ο «Ιππόλυτος».
nnn
Μαζί με νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
nnn
Το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς της θα ολοκληρωθεί με τον «Βόιτσεκ» του Γκέοργκ Μπίχνερ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, του οποίου η πρεμιέρα θα δοθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2019.

nnn
Χρησιμοποιώντας τη μετάφραση του πατέρα της, το είχε ανεβάσει στο Αμφι-Θέατρο το 1990 με τον Γιάννη Φέρτη και τη Λήδα Τασοπούλου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα κάνει μια νέα, δική της διασκευή. Ημιτελές άλλωστε το έργο, επιτρέπει στον σκηνοθέτη να παρέμβει ακόμα και στη σειρά που θα βάλει τις σκηνές.
nnn
Τώρα τον ρόλο του Βόιτσεκ θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Γάλλος. Μαζί του, Μαρία, η Ελενα Μαυρίδου.
nnn
Από χρόνο σε χρόνο, από παράσταση σε παράσταση, η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιβεβαιώνει αυτό που είναι: μια από τις πλέον ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της νεότερης γενιάς, που με τη δουλειά της πιστοποιεί την αισιοδοξία που μπορούμε να έχουμε για το μέλλον της τέχνης της –του θεάτρου.
nnn
Αγορές από το Πωλητήριο του Εθνικού (κτίριο Τσίλλερ), για καλό Πάσχα!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ