Κινηματογράφος
Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 1 Απριλίου το 4ο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Απόψε: 18.00: «SudAmerica: Τα χίλια χρώματα της ζωής» της Δήμητρας Ζήρου, 20.10: «Αλυκές» των Ηρας Ντίκα, Γιώργου Σαβόγλου, 21.00: «Οι νύμφες του Hindu Kush» της Αννέτας Παπαθανασίου, 22.30: «Εγώ και ο ίσκιος μου: Eνα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου» του Μιχάλη Αριστείδου.

Leo at Trianon

Τριήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του αιθουσάρχη του Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων, Αθήνα) Λεωνίδα Παπαγεωργίου οργανώνει η αίθουσα από σήμερα Κυριακή 1 Απριλίου ως και την Τρίτη 3 του μηνός. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στο 210-8215.469.

Συζήτηση
Ισότητα και σινεμά

Ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 1 Απριλίου οι συζητήσεις του αφιερώματος «50/50 Ισότητα και στον κινηματογράφο» στην Ταινοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48, μετρό Κεραμεικός). Ελεύθερη είσοδος.

Συναυλίες
«Τα κατά Ιωάννην Πάθη» στο Μέγαρο

«Τα κατά Ιωάννην Πάθη» του Μπαχ, ένα δραματικό ορατόριο για τις τελευταίες ημέρες του Ιησού και το Θείο Πάθος, παρουσιάζουν οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου. Στις 20.30.

Αφιέρωμα στον Μπερνστάιν

Τη συμφωνία αρ. 3 «Kaddish» («Αγιασμός») και τους «Ψαλμούς του Τσίτσεστερ» του Λέοναρντ Μπερνστάιν αλλά και την ελεγεία για ακορντεόν, τύμπανα και έγχορδα «Σκέψεις για το Νταχάου» του Γιοάβ Τάλμι παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον Μίλτο Λογιάδη, τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο «Adagio – Μουσικές για τις Ημέρες του Πάσχα». Στις 20.30.

Οπερα
«Μαγικός αυλός» στη Λυρική

Ο «Μαγικός αυλός» του Μότσαρτ παρουσιάζεται απόψε Κυριακή 1/4 από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια παραγωγή της Κωμικής Οπερας του Βερολίνου σε σκηνοθεσία Μπάρι Κόσκι και Σούζαν Αντράντε.

Θέατρο
Τελειώνει ο «Νεκρασόφ»

Τελευταίες παραστάσεις για το «Νεκρασόφ» του Ζαν-Πολ Σαρτρ από το ΘΕΑΜΑ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, στο Από Μηχανής Θέατρο. Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη στις 18.00. Ως 5/4/2018.

Tελευταίο «Ανκόρ»

Απόψε, Κυριακή των Βαΐων, δίνεται η τελευταία παράσταση του «Ανκόρ» του Θόδωρου Τερζόπουλου, βασισμένου στην ποίηση του Θωμά Τσαλαπάτη, στο θέατρο Αττις. Με τη Σοφία Χιλλ και τον Αντώνη Μυριαγκό. Στις 21.00.

Διπλός «Φάρος»

Ολοκληρώνονται απόψε Κυριακή 1 Απριλίου οι παραστάσεις του «Φάρου» του Κόνορ Μακ Φέρσον, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αιμίλιος Χειλάκης. Στο Θέατρο Αθηνών, στις 18.00 και στις 21.00.

Μουσική
Τραγούδια της Barbara

Η Μελίνα Τανάγρη στέλνει ένα μουσικό «Γράμμα στην Barbara» με τραγούδια της σπουδαίας γαλλίδας ερμηνεύτριας. Πιάνο: Ευαγγελία Μαυρίδου. Σαξόφωνο: Samuel Marlieri (D’ Addario endorsed Artist). Σκηνοθετική επιμέλεια: Σύλβια Λιούλιου. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Απόψε Κυριακή 1 Απριλίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, στις 21.00.

Εκθεση
«Δωμάτια Γυναικών»

Συνεχίζεται έως τις 15/4 η έκθεση κεραμικής με τον τίτλο «Δωμάτια Γυναικών» από το Εργαστήριο της Χριστίνας Μόραλη μαζί με φωτογραφίες του Γιάννη Μαθιουδάκη. Στο «The Art Foundation» (ΤΑF) στο Μοναστηράκι (Νορμανού 5).

Βιβλιοπαρουσίαση
Ο «Εκκλησιαστής» στο ΚΠΙΣΝ

Ενα σπουδαίο κείμενο της παγκόσμιας γραμματείας, ο «Εκκλησιαστής», θα παρουσιαστεί σε θεατρικό αναλόγιο με την Ολια Λαζαρίδου την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 19.30 στον Φάρο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ