Κώστας Τουρνάς
Κύτταρο
30 Μαρτίου

Ο Κώστας Τουρνάς, επιστρέφει στο Κύτταρο και βάζει τέλος στην νοσταλγία που δημιούργησαν οι περσινές του εμφανίσεις.

Σε αυτή την δεύτερη και τελευταία παράσταση,καλεσμένςο του ο συνθέτης – ερμηενυτής Ρόμπερτ Ουίλιαμς, μουσικός συνοδοιπόρος του και αδερφικός του φίλος. Θα μας ταξιδέψει από την εποχή των POLL μέχρι το σήμερα.

Ο Κώστας Τουρνάς, ένας από τους λίγους γνήσιους «σταρ-αντιστάρ» της ελληνικής ποπ – ροκ σκηνής,καταθέτει ζωντανά σε ένα οπτικοακουστικό show εικόνες, χρώματα, συναισθήματα από την εποχή των Poll μέχρι σήμερα με τραγούδια όπως … «Άνθρωπε αγάπα», «Έλα ήλιε μου», «Στη μηχανή του χρόνου» «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Δε μετανοιώνω»,«Μη της το πείς», «Όμορφη» και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

ΠΟΡΤΕΣ: 22.00 / ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 8224134. info@kyttarolive.gr

Υμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας
Παρασκευή 30 Μαρτίου

Ο χορός ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης υπό την χοραρχία του καθηγητή Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη
ερμηνεύει επιλεγμένους ύμνους από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μια νοητή οδοιπορία με τη συνδρομή της εικόνας, των δρωμένων, της εικονογραφίας αλλά και του ήχου [του λόγου, της υμνογραφίας, του μέλους και του ρυθμού, στο θείο Πάθος. Με τον λόγο και το μέλος παρακολουθείται (συμβολικά και πραγματικά) η πορεία του Ιησού προς το εκούσιο πάθος και την Ανάσταση.

Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Φοίβος Ανωγειανάκης»
Ευριπίδου 18 & Αιόλου, 3ος όροφος
Ωρα έναρξης: 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
30 Μαρτίου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, τη μουσική του πορεία, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται σε κλειστό συναυλιακό χώρο στην Ελλάδα μουσική παράσταση καθολικής προσβασιμότητας και σε άτομα με αναπηρία, οι οποίες συνοδεύονται από ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους και ακουστική περιγραφή στα ελληνικά (επιμέλεια: «Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών»).

Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί, για πρώτη φορά, η μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη για τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, για γυναικεία και ανδρική φωνή, ηθοποιό, δύο όμποε, κρουστά, γυναικεία χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων (Bραβείο μουσικής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου 2009-2011, Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης–St Petersburg State Hermitage Symphony Orchestra, 2012).

Στις «Βάκχες», τους ρόλους του ηθοποιού, του κρουστού και του τραγουδιστή κρατά ο ίδιος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ τα μέρη της Κορυφαίας αποδίδει η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου. Τα μέρη για σόλο όμποε ερμηνεύουν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιάννης Τσελίκας. Μαζί τους, η Γυναικεία Χορωδία Opus Femina ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων (διεύθυνση χορωδίας: Φάλια Παπαγιαννοπούλου) και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τον μαέστρο Γιώργο Κουντούρη.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στο τραγούδι. Τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του Αλκίνοου Ιωαννίδη παρουσιάζονται μέσα από μια νέα ενορχηστρωτική προσέγγιση για κιθάρα, φωνή, γυναικεία χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων. Ο ίδιος βρίσκεται επί σκηνής σαν μουσικός και τραγουδιστής.


INFO

Tιμές εισιτηρίων
9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 € ● 26 € ● 32 € ● 38 € ● 45 €
Eισιτήρια
210 72.82.333
και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr

Oρφέας Περίδης – Λιζέτα Καλημέρη
Kremlino
Σάββατο 31 Μαρτίου

Ο Ορφέας Περίδης παρέα με την Λιζέτα Καλημέρη και τέσσερις μουσικούς (ακουστική κιθάρα – λαούτο: Θοδωρής Δαμουράκης, βιολί – τραγούδι: Αλέξανδρος Ιακώβου, κοντραμπάσο – τραγούδι: Κώστας Σταυρόπουλος, κρουστά: Εύη Κανέλλου) εμφανίζονται στον Πειραιά.

Ο τραγουδοποιός μάς προτείνει ανάμεσα σε αγαπημένα τραγούδια ανθολογημένα απ’ όλη την μουσική διαδρομή του και καινούργια τραγούδια από δύο νέες μουσικές συλλογές που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Τιμή εισιτηρίου : 13€ (με μπίρα ή κρασί)11 Ευρώ για ανέργους και φοιτητές
Ώρα έναρξης 22.30
Προπώληση : viva.gr
Kremlino: Καραίσκου 119, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010

Βιβλίο – cd
Πες μου τ΄ όνομά σου
Μία ιστορία με τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά με εικόνες της Μυρτώς Δεληβοριά

Ο Νάνος της Μικρής Άρκτου (η παιδική σειρά των εκδόσεων Μικρή Άρκτος), καλωσορίζει στην αστροφώτιστη παρέα του, έναν πασίγνωστο παραμυθά – τραγουδοποιό, έναν αληθινό καλλιτέχνη που αγαπά τις αφηγήσεις (μικρές και μεγάλες ) και κυρίως τις ιστορίες της πόλης. Το μικρό του όνομα είναι Φοίβος. Και το μεγάλο Δεληβοριάς. Που σημαίνει «τρελός βοριάς».

Χρόνια μετά ο Φοίβος λοιπόν, παρουσιάζει το βιβλίο – cd «Πες μου τ΄όνομά σου» (εκδ. Μικρή Αρκτος, στο public Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι. Το «Πες μου τ’ όνομά σου», είναι μια ιστορία που τη συνοδεύει ένα cd με δεκαπέντε παιδικά τραγούδια συνολικά, δώδεκα που έγραψε ο ίδιος ο Φοίβος Δεληβοριάς αλλά και τρία ακόμη πανέμορφα τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή που είχε τραγουδήσει ο Φοίβος στο παρελθόν : Το ελεφαντάκι, Το δέντρο, Ήταν ένας ποντικός …

Και ο ίδιος με τον χαρακτηριστικό του τρόπο σημειώνει τα εξής:« Eδώ είμαστε! Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά, τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας.». Μια παρέα μεγάλη, στην οποία συμμετέχουν η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά (βραβευμένη πολλές φορές και με αναγνωρίσιμο σήμα) ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (που συμμετέχει σε ένα τραγούδι), ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές, ζητούν να συστηθούν με τους φίλους τους, τα παιδιά κάθε ηλικίας, να θυμηθούν και να ανταλλάξουν ιστορίες και τραγούδια….

Σάββατο 31 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι
Στο Public Συντάγματος (2ος όροφος, παιδικό τμήμα)
Καραγεώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα.
Είσοδος Ελεύθερη

καλό σαββατοκύριακο
Μίλτος Πασχαλίδης – Ηράκλειο Καλαμάτα