Έκρυθμη κατάσταση διαμορφώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο του Πειραιά όταν διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα σε αυτοργανωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού οι οποίοι ήθελαν να αποδοκιμάσουν τον υπουργό Οικονομικών κ.Ευ. Τσακαλώτο.

Το φίλαθλο κοινό είχε ερεθιστεί από την Τρίτη μετά την αναγγελία από τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ.Τσακαλώτος επρόκειτο να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στο κέντρο του Πειραιά και συγκεκριμένα στον πολυχώρο «Κρεμλίνο».
Σχεδόν αυτόματα με την αναγγελία συμμετοχής του υπουργού στην εκδήλωση οπαδοί της πειραιώτικης ομάδας υπό το βάρος των τελευταίων ακραίων γεγονότων της Τούμπας κάλεσαν αυθορμήτως, χωρίς καμία παρότρυνση από το σύλλογο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον πολυχώρο «Κρεμλίνο».

Οι ιδιοκτήτες του πολυχώρου νοιώθοντας την επερχόμενη αντίδραση και γνωρίζοντας την έκθεση του υπουργού δίπλα στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ στις κερκίδες της Τούμπας αρνήθηκαν να παραχωρήσουν την αίθουσα, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να τη μεταθέσουν τρία στενά πιο κάτω, στο ξενοδοχείο Θεοξένεια.

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και εν αναμονή της έλευσης Τσακαλώτου άρχισαν να συγκεντρώνονται απέναντι από το ξενοδοχείο αυτοργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, φωνάζοντας συνθήματα, χωρίς άλλες εκδηλώσεις.

Όταν ο αριθμός τους αυξήθηκε και έφτασαν περίπου τα 250 άτομα απέναντί τους παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ με άγριες διαθέσεις.

Κάποια στιγμή εντελώς αναίτια, χωρίς να προκληθούν, παρά μόνο υπό την ηχώ των αντικυβερνητικών συνθημάτων, επιτέθηκαν με περισσή βία στους συγκεντρωμένους χτυπώντας με γκλοπς και πετώντας δακρυγόνα, καθώς και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Επικράτησε, όπως ήταν φυσικό, πανικός, ακόμη και αμέτοχοι πολίτες χτυπήθηκαν άγρια, με αποτέλεσμα να περισσέψει η οργή στο λιμάνι και να γενικευθεί η αντίδραση. Ακολούθησαν συγκρούσεις με κυνηγητά, φωτιές και πετροπόλεμο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι δρόμοι και να επικρατήσει χάος στον Πειραιά.
Όσοι δέχθηκαν την επίθεση επιμένουν ότι αυτή ήταν απρόκλητη και επί σκοπώ, ώστε να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, να αποδοθεί σε αυτούς η όποια σύγκρουση και να «περάσει» άνετος ο υπουργός.

Στη συνέχεια οι οπαδοί του Ολυμπαικού αποχώρησαν και ο υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε την ομιλία του.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Η προσπάθεια τραμπούκων να ματαιώσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ομιλητή τον Ε. Τσακαλώτο έπεσε στο κενό. Η μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση, αλλά και ο πλούτος του διαλόγου που αναπτύχθηκε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι με τις απειλές και τη βία θα εκφοβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Στις προσφυγικές και λαϊκές γειτονιές του Πειραιά δεν έχουν θέση οι οπαδοί της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, ούτε οι τραμπούκοι του κ. Μαρινάκη.

Για τους διαφόρους ανθυπαλλήλους του κ. Μαρινάκη παραθέτουμε και μια φωτογραφία της μαζικής εκδήλωσης: αλλά όμοιος ομοίω αεί πελάζει…»