Σε «Βατερλώ» εξελίχθηκε για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η διαδικασία διορισμού στην θέση του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) του επιλεγέντος Ευ. Μαρίνου, καθώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην αρμόδια Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ήταν 10-10 λόγω της απουσίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα. Η ίδια ήταν παρούσα στην συνεδρίαση όμως αργότερα απουσίαζε ενώ αν και αναζητήθηκε δεν βρέθηκε για να προσέλθει στην διαδικασία της ψηφοφορίας.

Το θέμα, ωστόσο, που προκύπτει δεν αφορά τόσο την απουσία της βουλευτού, όσο την θετική ψήφο «με ερωτηματικό», όπως ειπώθηκε, τριών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και κυρίως τις καταγγελίες της ΝΔ, ότι πριν λίγες ημέρες και ενώ ήταν ακόμα τεχνικός σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.), δόθηκε με απευθείας ανάθεση έργο ύψους 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ σε εταιρεία στην οποία ήταν ο ίδιος διαχειριστής. Το θέμα έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Βρούτσης λέγοντας ότι ενώ ήταν τεχνικός σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ διατηρούσε ταυτόχρονα μαζί με άλλον εταιρεία πληροφορικής στην οποία ήταν διαχειριστής και στην οποία δόθηκε με απευθείας ανάθεση στις 26 Μαρτίου 2018 το συγκεκριμένο έργο ύψους 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Μάλιστα υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πάρει και άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης έθεσε μείζον θέμα ηθικής τάξεως καλώντας τον κ. Μαρίνο να παραιτηθεί: «Στην θέση του πολλοί δεν θα έπαιρναν αυτό το αξίωμα. Υπάρχει αμφισβήτησή σας από την αρχή. Φέρνετε σε δύσκολη θέση και την κυβερνητική πλειοψηφία», του είπε. Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό θέμα διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος μεταβίβασε τις μετοχές που είχε και δεν έχει πλέον σχέση με την εν λόγω εταιρεία. Όπως, όμως έλεγαν οι βουλευτές της ΝΔ στους δημοσιογράφους, η μεταβίβαση των μετοχών αυτών έγινε μόλις χθες με συμβολαιογραφική πράξη. Κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Μαρίνος «ήταν ταυτόχρονα σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ και ταυτόχρονα έδινε δουλειές στην εταιρεία του», όπως είπε ο κ. Βρούτσης.

Σε όλα αυτά προστέθηκαν και οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Ι. Τραγάκη για το παρελθόν του ίδιου προσώπου, ο οποίος το 2015 ήταν τεχνικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα της Βουλής επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όπως είπε ο κ. Τραγάκης επί των ημερών του διώχθηκαν τρεις υπάλληλοι της Βουλής (αφορούσε διαγωνισμό για μηχανήματα ελέγχου των χώρων στάθμευσης) οι οποίοι αθωώθηκαν πανηγυρικά. Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για «προκλητική προϊστορία» του κ. Μαρίνου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η έμμεση διαφοροποίηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: του Γ. Βαρεμένου, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Μ. Μπαλαούρα, με τον πρώτο να δηλώνει ότι ψηφίζει «θετικά με ένα ερώτημα», την κυρία Χριστοδουλοπούλου να δηλώνει και αυτή «θετική όπως το εξέφρασε ο κ. Βαρεμένος» και τον κ. Μπαλαούρα το ίδιο «θετικός όπως το έβαλε ο κ. Βαρεμένος». Η ΝΔ καταψήφισε, ενώ η ΔΗΣΥ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ε.Κ. δήλωσαν «παρών». Τελικώς, ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ζήτησε να επαναληφθεί η ψηφοφορία ώστε να είναι παρούσα και η βουλευτής Καρακώστα.