Οι αλλαγές στο Οργανισμό λειτουργίας των δικαστηρίων στη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο

Σύσκεψη, παρουσία του υπουργου Δικαιοσυνης Σταύρου Κοντονή, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τρίτης, στον Άρειο Πάγο.

Σύσκεψη, παρουσία του υπουργου Δικαιοσυνης Σταύρου Κοντονή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στον Άρειο Πάγο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο προεδρος του Αρείου Παγου Βασίλειος Πέππας, καθως και οι αντιπρόεδροι του ανωτατου δικαστηρίου.

«Ελπίζω να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας, αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται το διεθνές δίκαιο», δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός, ερωτηθείς για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δυο Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής είπε:

«Η Τουρκία, ενώ στα διεθνή fora δείχνει συμπεριφορά εναρμόνισης με τους διεθνείς κανόνες, επί της ουσίας πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Θεωρώ, όπως θεωρεί και η Κυβέρνηση, ότι ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να λήξει άμεσα αλλά δυστυχώς – σε ένα κλίμα έντασης το οποίο πυροδοτεί η Τουρκία – συνεχίζεται η κράτηση των δυο στρατιωτικών μέσω της παρέλκυσης της δικαστικής διαδικασίας».

Όσον αφορά στη σύσκεψη με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο κ. Κοντονής κατέστησε σαφές ότι πραγματοποιήθηκε ενόψει της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο τις αλλαγές στο Οργανισμό λειτουργίας των δικαστηρίων: «Είχαμε μια παραγωγική, πολύωρη συζήτηση. Μπορούμε να δρομολογήσουμε λύσεις για χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.