Αμερικανική υπόθεση παραμένει, όπως θα ανέμενε κανείς, η λίστα με τις κορυφαίες εμπορικές επωνυμίες στις ΗΠΑ. Ωστόσο στην εφετινή έρευνα Harris Poll Reputation Quotient αίσθηση προκαλεί η απουσία από το Top 10 δύο εμβληματικών εταιρειών της Silicon Valley. Πρόκειται για τις Apple και Google, που στην έρευνα της Harris Poll έπεσαν από την 5η και την 8η θέση στις θέσεις 29 και 28 αντίστοιχα.
Η Amazon κρατά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά. Εντυπωσιακή είναι όμως η εκτίναξη της Tesla Inc. από την 9η στην 3η θέση –πρόκειται για την καινοτόμο κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων του εφευρέτη-επιχειρηματία Ελον Μασκ, που πρόσφατα έστειλε μάλιστα ένα κόκκινο σπορ Tesla στο Διάστημα. Και ίσως ακόμα εντυπωσιακότερη η εκτίναξη στη δεύτερη θέση της κατάταξης της αλυσίδας περιφερειακών σουπερμάρκετ Wegmans Food Markets –πρόκειται για μια μη εισηγμένη αμερικανική επιχείρηση που λειτουργεί μόλις 95 καταστήματα στις Πολιτείες των ΗΠΑ που βρέχονται από τον Ατλαντικό.
Τις υπόλοιπες θέσεις στην κορυφή της λίστας συμπληρώνουν η ειδικευμένη στα φιλέτα κοτόπουλου αλυσίδα ταχυφαγείων Chick-fil-A στην τέταρτη θέση, ο παγκοσμίως πασίγνωστος όμιλος Walt Disney στην πέμπτη, η τεξανική αλυσίδα σουπερμάρκετ HEB Grocery Company στην έκτη, η μεγάλη εταιρεία διεθνών μεταφορών United Parcel Service (UPS) στην έβδομη θέση, ενώ την όγδοη θέση καταλαμβάνει η αλυσίδα σουπερμάρκετ Publix Super Markets (επίσης μη εισηγμένη, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λαϊκής βάσης στον κόσμο!) και την ένατη η εταιρεία ενδυμάτων Patagonia Inc (μη εισηγμένη και αυτή). Στη δέκατη θέση βρίσκεται η μοναδική μη αμερικανική εταιρεία. Πρόκειται για τη γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Aldi.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ