Επενδυτικό ομόλογο έως 120 εκατ. ευρώ από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 120 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας θα προχωρήσει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 120 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας θα προχωρήσει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι εγγραφές για την ομολογιακή έκδοση θα διαρκέσουν από την Τρίτη 27 Μαρτίου, έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Σύμφωνα με την εταιρεία η ανακοίνωση του εύρους απόδοσης θα γίνει στις 26 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου θα ανακοινωθεί επίσημα η έκβαση της δημόσιας προσφοράς.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού της.
Προτεραιότητα του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας είναι η ενίσχυση των μακροχρόνιων, επαναλαμβανόμενων εσόδων της μέσα από επενδύσεις (ιδιόκτητες και με συμβάσεις παραχώρησης και ΣΔΙΤ) σε βασικές υποδομές και έργα περιβάλλοντος. Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ ακολουθεί την επιτυχημένη έκδοση του πρώτου στην Ελλάδα «πράσινου» ομολόγου, που πραγματοποίησε το καλοκαίρι η θυγατρική του oμίλου, ΤΕΡΝA Ενεργειακή ΑΕ, συγκεντρώνοντας 60 εκατ. ευρώ. Η έκδοση της Τέρνα Ενεργειακής είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2017 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Το ομόλογο των 60 εκατ. καλύφθηκε κατά 2,7 φορές, καθώς τα ποσά που συγκεντρώθηκαν μέσω του βιβλίου προσφορών ανήλθαν σε 154,4 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 3,85%.

Ηγετική θέση

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει σήμερα ηγετική θέση στους τομείς των Υποδομών & Παραχωρήσεων, των Ιδιωτικών Εργων, της Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες και Θερμικές Πηγές, καθώς και ισχυρή παρουσία στους τομείς των Εργων Περιβάλλοντος, των Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και της Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ακινήτων.
Επένδυσε 2 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης ενώ απασχολεί 5.000 εργαζομένους σε 16 χώρες.
Παρουσιάζει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα παρά τα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης που έπληξαν καίρια τη χώρα και δυσανάλογα πολλούς από τους βασικούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται.

Υψηλές επιδόσεις

Οι υψηλές επιδόσεις του ομίλου οφείλονται στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του, στην ισχυρή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητά του και στη μακροπρόθεσμη στρατηγική που υλοποιεί με συνέπεια και η οποία εστιάζεται στην εξασφάλιση σταθερών και ανεξάρτητων μεταξύ τους ροών εσόδων σε βάθος δεκαετιών, από υποδομές (παραχωρήσεις μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, αεροδρομίων κ.ά.), έργα περιβάλλοντος, μεγάλα ενεργειακά έργα (π.χ. αιολικά πάρκα, έργα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας) κ.ά.
Για τον σκοπό αυτόν ο όμιλος αξιοποιεί την ηγετική θέση που έχει κατακτήσει στους τομείς των παραχωρήσεων (με πλειοψηφικές συμμετοχές στη Νέα οδό –Ιόνια οδό και στην Κεντρική οδό και συμμετοχή στην Ολυμπία οδό), της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας (μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και της ΗΡΩΝ) και των υποδομών (ΤΕΡΝΑ), με ανεκτέλεστο ύψους 1,8 δισ. ευρώ, στο οποίο μάλιστα δεν περιλαμβάνονται νέες συμβάσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Καθαρή ενέργεια


Αξιοποιεί, επίσης, την κυριαρχία του στην παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ως ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος ΑΠΕ και ο μεγαλύτερος επενδυτής σε έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα. Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος της τάξης των 1,2 GW στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη με νέα έργα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και μέγεθος για συμμετοχή στην παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.