Μετά τις Παμμακεδονικές Ενώσεις που έστειλαν εξώδικο στα σπίτια των βουλευτών απειλώντας τους ότι αν αποδεχθούν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για τα Σκόπια τότε θα έχουν υποπέσει στο αδίκημα της εθνικής προδοσίας και μια νέα απειλητική επιστολή στάλθηκε στους βουλευτές. Αυτή προέρχεται από το αποκαλούμενο «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών», το οποίο τους κατηγορεί ότι με τις μέχρι σήμερα επιλογές και αποφάσεις τους «οι οποίες ξεπουλούν την εθνικής μας κυριαρχία, καταργούν την ανεξαρτησία των Ελλήνων και μειώνουν την δυναμικότητα της προασπίσεως των εδαφών της πατρίδας μας».

«Καταστρέφετε μέσω εσχάτης προδοσίας ως όργανα της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και του διεθνιστικού αθεϊσμού, την εθνική μας ταυτότητα και την ορθόδοξον πίστη μας, ενώ προσβάλλετε την ιστορία μας, τα ιερά, τα όσια και τα κεκτημένα των προγόνων μας, καθιστώντας την Ελλάδα μας ασήμαντη και ανίσχυρη», σημειώνουν, ενώ μιλούν ακόμα για διαμελισμό της πατρίδας, για εθνοκτόνο στρατηγική και δηλώνουν σίγουροι ότι «οποιαδήποτε ενέργειά σας ενείχε και ενέχει δόλο, σκοπιμότητα, παραπλάνηση των Ελλήνων και ισχυρές δόσεις ιδιοτέλειας και εθνικής ζημίας».
Και τους «διαμηνύουν»: «Να παύσετε αμέσως αυτές τις εφιαλτικές επιλογές σας, οι οποίες τίθενται ενάντια στη βούληση του λαού μας και σας προειδοποιούμε πως με την όποια ψήφο σας, θα παραχωρείτε κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας –όπως με το όνομα της Μακεδονίας μας- θα αποτελείτε εχθροί του ελληνικού λαού, ενώ θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι, για τις όποιες συνέπειες προκύψουν…». Δηλώνουν δε «μια χούφτα αγνών, σκεπτόμενων, φτωχών, ευαίσθητων, ανιδιοτελών, δυνατών και γνήσιων δημοκρατών Ελλήνων πατριωτών που με αφετηρία την Κρήτη θα αγωνισθούμε για την απελευθέρωση της μάνας πατρίδας Ελλάδος».

Την επιστολή αυτή έκανε γνωστή ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης καταγγέλλοντας την κλιμάκωση παρόμοιων απειλητικών διαθέσεων προς τους βουλευτές ενώ διερωτήθηκε αν οι πράξεις αυτές εγείρουν ζήτημα εισαγγελικής παρέμβασης.

Σε δήλωσή του ο κ. Δανέλλης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Προφανώς είναι γελοίο κάποιοι να νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Επιπλέον, είναι αδιανόητο να νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες βουλευτές, απειλώντας μάλιστα με κρεμάλες ή θανάτους. Νομίζω πως θα έπρεπε να έχει κινηθεί ήδη η Εισαγγελία αυτεπαγγέλτως. Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί οι τυχάρπαστοι τύποι, είναι και ένα Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών που σήμερα το πρωί μας έστειλε αντίστοιχες επιστολές, ζητώντας μας να σταθούμε αντάξιοι της πατρίδας».

ΣΥΡΙΖΑ:Το κλίμα τρομοκρατίας κατά βουλευτών θα πέσει στο κενό

«Τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχετικά με τις απειλές που δέχονται οι βουλευτές με τη μορφή εξωδίκων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά» υποστήριξε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό. Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων» σημειώνεται από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση κατά των συγκεκριμένων κινήσεων. «Η δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση.