Ενημερωτική εκπομπή

«360°, Ελληνοτουρκικές σχέσεις
– Οι «πεσόντες εν καιρώ ειρήνης»»
ALPHA, 23.50
Σε μια εποχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται για ακόμα μία φορά σε ένταση, οι «360°» θυμούνται τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε ένα θερμό επεισόδιο, μια αερομαχία, μια κρίση στο Αιγαίο, εν μέσω προκλήσεων και αμφισβητήσεων, που διαρκούν αρκετές δεκαετίες. Τι κέρδισε και τι έχασε η Ελλάδα μέσα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις στο Αιγαίο; Γιατί οι Τούρκοι προσπαθούν να «παγώσουν» κάθε προσπάθεια έρευνας για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο; Ερευνα: Σοφία Παπαϊωάννου.
Ξένη σειρά
«The Wire» ΕΡΤ2, 23.40
Επικηρυγμένος ο Ομάρ, ζητεί τη βοήθεια του Μπανκ. Οι εκλογές τελειώνουν και ο Ρόις και ο Καρτσέτι συμμαχούν και σκέφτονται το μέλλον τους. Στο σχολείο ο Πρεζ προσπαθεί με διάφορα κόλπα να μάθει μαθηματικά στους μαθητές του. Ο Νέιμοντ μαθαίνει ότι τα παλιά κόλπα δεν ισχύουν πια, ο Κάτι απογοητευμένος σκέφτεται το εργασιακό του μέλλον και ο Ράντι γυρίζει στην τάξη. Ο Μάρλο προσπαθεί να ξεσκεπάσει τους διώκτες του, κάνοντας έξαλλο τον Χερκ, που ικετεύει τον Κάρβερ να βοηθήσει.
Ξένη ταινία
«Σκοτεινός τόπος» STAR, 22.50
Η Λίμπι Ντέι είναι η μόνη επιζήσασα ενός μακελειού, που της στέρησε τη μητέρα και τις αδελφές της. Η Λίμπι, αν και μόλις οκτώ ετών, πιστεύοντας ότι για την επίθεση και τον χαμό των αγαπημένων της είναι υπεύθυνη μια σατανική αίρεση, στην οποία συμμετείχε και ο αδελφός της, καταθέτει εναντίον του. Τριάντα χρόνια μετά τους φόνους η Λίμπι γνωρίζει τα μέλη μιας μυστικής ομάδας ερασιτεχνών ντετέκτιβ που πιστεύουν ότι ο αδελφός της ήταν αθώος και έχουν αρχίσει να ερευνούν και πάλι τα γεγονότα. Για να τους βοηθήσει, η Λίμπι θα πρέπει να ξεθάψει επώδυνες μνήμες. Πρωταγωνιστούν οι Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χουλτ, Χλόι-Γκρέις Μόρετζ, Κριστίνα Χέντριξ. (ΗΠΑ / Αγγλία / Γαλλία, 2015, 102′)

HeliosPlus