συζήτηση
Καρέλλα στο Cotsen Hall

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης η διεθνής εικαστικός Μαρίνα Καρέλλα θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και παραγωγό ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού Γιώργο Αρχιμανδρίτη. Tην Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, 7 μ.μ., στo Αμφιθέατρο Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9).

κινηματογράφος
20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 11 του μηνός το φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που εφέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Διεξάγεται σε έξι αίθουσες (Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας και σε όλες τις αίθουσες του Λιμανιού Θεσσαλονίκης) και περιλαμβάνει περισσότερες από 150 ταινίες, εκ των οποίων 53 μεγάλου μήκους και 25 μικρού είναι ελληνικές.

μουσική
Λόρκα και Τριανόν

Οι μουσικές Τρίτες στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα, τηλ. 210 8215469) συνεχίζονται με ένα αφιέρωμα στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής ΕΜΜΕΛΟΝ. Την Τρίτη 6 Μαρτίου.

Μαρινέλλα, Βιτάλη, Γλυκερία

Με την αποψινή και αυτή της 11ης Μαρτίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στο «Γκάζι Live» της «Γυναικείας υπόθεσης» με τις Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία. Ωρα έναρξης: 18.00.

«Αθήνα και πάλι Αθήνα»

Μνήμες και σκοποί από την παλιά αθηναϊκή επιθεώρηση, το σινεμά και τις σελίδες του Τσιφόρου, θα ζωντανέψουν επί σκηνής, απόψε στην παράσταση «Αθήνα και πάλι Αθήνα», στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Κείμενα-σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης. Ωρα έναρξης: 20.30.

Ηρώ στο Half Note

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου η Ηρώ επιστρέφει στα αθηναϊκά μουσικά πράγματα με την παράσταση «I’ m a fool to want you» και τραγουδά με τη Λένα Παπαληγούρα στο Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210 9213310. Ωρα έναρξης: 21.30.

κινηματογράφος
Τρένο και σινεμά

Η ιστορία του τρένου στον κινηματογράφο μέσα από τέσσερις σταθμούς κάθε Τρίτη του Μαρτίου στο Τρένο στο Ρουφ (6, 13, 20, 27/ 3). Τηλ. 210 5298922. Με «σταθμάρχη» τον κινηματογραφικό κριτικό Γιάννη Ζουμπουλάκη.

όπερα
Το «Ζ» στην Εναλλακτική

Η όπερα «Ζ» του Μηνά Μπορμπουδάκη σε λιμπρέτο Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού) παρουσιάζεται από την Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Με τους Δημήτρη Παπανικολάου («Ζ»), Τζίνα Φωτεινοπούλου (Γυναίκα-Ψυχή), Γιάννη Γιαννίση (Αρχιδεινόσαυρος) κ.ά. Στις 8, 10, 11, 15, 17 και 18/3 και στις 14, 15, 17 και 18/4. Στις 20.30.

ρεσιτάλ
Η Χαρά Ιακωβίδου στο Μέγαρο

Ενα αφιέρωμα στη γαλλική μουσική παρουσιάζει η πιανίστρια Χαρά Ιακωβίδου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Ντεμπισί.

θέατρο
Η Κιουρί απολογείται

Την «Απολογία της Μαρί Κιουρί» σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή, σε δική της δραματουργική επεξεργασία. Με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στον ρόλο της Κιουρί. Πρεμιέρα την Παρασκευή, στις 21.00, στο θέατρο Σταθμός. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή (21.00) και κάθε Σάββατο (18.00), ως τις 31/3.

«Πνεύμονες» στη Θεσσαλονίκη

Για δύο παραστάσεις, αύριο Δευτέρα και την Τρίτη (5-6/3) ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη οι «Πνεύμονες-Lungs», στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Στο έργο του Ντάνκαν Μακ Μίλαν παίζουν η Βάσω Καβαλιεράτου και ο Μάξιμος Μουμούρης. Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου, από την εταιρεία θεάτρου ΤempusVerum. Στις 21.00.

Ο «Ερωτόκριτος» του Μαραμή

Βασισμένο στο πρωτότυπο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου είναι το μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή «Ερωτόκριτος», που θα παιχθεί για τρία βράδια στο Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Σκηνοθεσία-χορογραφία και σκηνικό του Κωνσταντίνου Ρήγου. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (9-11/3), στις 21.00, στο Κτίριο Μ1, Αίθουσα Φίλων Μουσικής.

Αρκάς στο Σημείο

Τη θεατρική παράσταση «Αρκάς – Ζωή μετά Χαμηλών Πτήσεων» παρουσιάζει η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού για την ενίσχυση των σκοπών της. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς. Σήμερα, Κυριακή (4/3), στις 18.30 στο θέατρο Σημείο. Για περαιτέρω πληροφορίες στο 210 6798217-218 ή στο fund_drive@haef.gr.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ