Το διεθνές διεπιστημονικό πρόγραμμα «InHeriT: Προαγωγή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Πηγή Βιώσιμης Ανάπτυξης» είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+. Το InHeriT αποσκοπεί στην προαγωγή της ιδέας ότι στην πολιτιστική κληρονομιά εμπεριέχεται μια κρίσιμη αξία που μπορεί να προσφέρει δυναμικά στη βιώσιμη περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη του τριετία, το InHeriT διοργανώνει την Εβδομάδα Βιώσιμης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην έδρα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.

Το InHeriT καλεί τις αρχιτεκτονικές σχολές Ελλάδας και Κύπρου να συμμετέχουν στην έκθεση αρχιτεκτονικού εκπαιδευτικού έργου «Επανάχρηση και Προσαρμογή: για ένα νέο βιώσιμο μέλλον της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς» που επιμελείται σε συνεργασία με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), το Εργαστήριο Ελαφρών Κατασκευών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και με την υποστήριξη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το κάλεσμα αφορά όλα τα επίπεδα σπουδών (προπτυχιακά μαθήματα, διπλωματικές εργασίες, εντατικά εργαστήρια, μεταπτυχιακά μαθήματα και εργασίες).

Την Κυριακή 3 Ιουνίου προγραμματίζεται συνεδριακή ημερίδα με γενικό τίτλο «Η Αξία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παρουσίαση και συζήτηση του εκπαιδευτικού έργου της έκθεσης. Όλες οι σχολές προσκαλούνται να συμμετέχουν στο στρογγυλό τραπέζι.