Βουλή: Εμμένει ο Γαβρόγλου στην δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Εμμένει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην ορθότητα της διάταξης για την σταδιακή υποχρεωτική ένταξη των

Εμμένει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην ορθότητα της διάταξης για την σταδιακή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία, την απόσυρση της οποίας ζητούν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς που την ίδια ώρα διαδήλωναν έξω από την Βουλή. Τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όσο και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών, θεωρούν ότι το επίμαχο άρθρο που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα υποβαθμίσει και θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών δημοτικών δομών παιδικής φροντίδας και θα οδηγήσει στην ανεργία πολλούς συναδέλφους τους.

Ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου αμφισβήτησε το επιχείρημα αυτό και όπως δήλωσε στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου επικαλούμενος τα στοιχεία που υπάρχουν, «τα νούμερα λένε ότι θα οδηγήσει στην αύξηση των παιδικών σταθμών και άρα των βρεφονηπιαγωγών». Όπως διευκρίνισε, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από 4 ετών, θα είναι υποχρεωτική σε τρία χρόνια και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, για την οποία διερωτήθηκε αν αποτελεί αίτημα διαχρονικό των εκπαιδευτικών και παιδαγωγών.

«Το θέλουμε; Όχι ναι μεν αλλά. Αν το θέλουμε, τότε να δούμε τον τρόπο μετάβασης. Αν δεν το θέλουμε είναι πιο έντιμο να το πούμε. Δεν έχουμε την ανοχή των υποσημειώσεων», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διερωτήθηκε ακόμα αν «θα δημιουργήσει την συρρίκνωση των παιδικών σταθμών». «Τα νούμερα λένε ότι θα οδηγήσει στην αύξηση των παιδικών σταθμών και άρα και των βρεφονηπιαγωγών. Δεν έχει νόημα όμως να λέμε εμείς άλφα και οι άλλοι βήτα. Έχουμε ζητήσει από την ΚΕΔΕ στοιχεία», είπε, τονίζοντας ότι «δεν δέχομαι μια λογική σκανδαλολογίας».

«Έχουμε κάνει πρόταση σε ΚΕΔΕ και ΔΟΕ να καθίσουμε κάτω και να συμφωνήσουμε για τους αριθμούς. Οι δικοί μας λένε αυτό. Αν υπάρχουν άλλοι να τους δούμε και ομόφωνα να καταλήξουμε και να πάμε στην δίχρονη μεταβατική περίοδο και μετά στην 14χρονη εκπαίδευση», είπε ο υπουργός Παιδείας. Ενώ σημείωσε ότι και υπάρχουν ήδη δίχρονα νηπιαγωγεία όπως και ολοήμερα νηπιαγωγεία. «Αυτό είναι όμως διαφορετικό από το σχέδιο που έχουμε επεξεργαστεί και θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις προϋποθέσεις για την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση που σημαίνει περισσότεροι σταθμοί και περισσότεροι νηπιαγωγοί».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.