Τζανακόπουλος: Πότε θα αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον αντιπρόεδρό του για λόγους ευθιξίας;

Ρελάνς στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση της αποπεμφθείσας

Ρελάνς στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση της αποπεμφθείσας αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην Βουλή. Μάλιστα σχολίασε ότι η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή «μάλλον ήταν υπενθύμιση του ποιος είναι αρχηγός της ΝΔ. Απαντώντας στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα στην επισήμανσή του ότι χρειάστηκε να περάσουν τρεις μέρες μέχρι να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση η κυρία Αντωνοπούλου, σχολίασε ότι «στην περίπτωση Αντωνοπούλου έχουμε μια ομολογημένα λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου που ψηφίστηκε από το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου κακώς και για αυτό υπάρχει η δεδηλωμένη θέληση της κυβέρνησης να την καταργήσει».

Ενώ συμπλήρωσε: «Στην περίπτωσή της είχαμε παραίτηση λόγω ευθιξίας και αποδοχή της παραίτησης από τον πρωθυπουργό. Πόσες μέρες θα περάσουν για να παραιτηθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis; Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει από αντιπρόεδρο του κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη, όχι μόνο για όσα σχετίζονται με την Novartis αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του εις βάρος του πρωθυπουργού, με μια γλώσσα που εκείνος θεωρεί απολύτως δόκιμη, με την οποία απολύτως προσβάλλει λιγότερο την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο την παράταξη της ΝΔ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε ακόμα «πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη για όσα συνέβησαν στο χώρο του φαρμάκου». «Αν θυμάμαι καλά η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση από το 2004-2009 και από το 2011-2015», συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και στα δάνεια της ΝΔ: «Η κυρία Αντωνοπούλου τις 12.000 ευρώ θα τις επιστρέψει. Εσείς τα 200 εκατομμύρια ευρώ θα τα επιστρέψετε;», είπε.

Η παρέμβαση του κ. Τζανακόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος μετά από έναν φραστικό διαξιφισμό με τον αντιπρόεδρο Γ. Βαρεμένο, πήρε τον λόγο επί προσωπικού για να πει: «Ακούστε γιατί δεν θα παραιτηθώ. Δεν θα παραιτηθώ γιατί ο κ. Τσίπρας, με την κυρία Παπασπύρου, την κυρία Θάνου και τον κ. Παπαγγελόπουλο έστησαν την σκευωρία». «Αν για όποιον αναφέρεται το όνομά του σε δικογραφία πρέπει να παραιτηθεί, τότε να σας πω ότι αναφέρονται και τα ονόματα Κουρουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σχετικά με την εμπλοκή του FBI επικαλέστηκε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα ΤζέφρυΠάιατ που είχε λίγο νωρίτερα συνάντηση στην Βουλή με τον Κυρ. Μητσοτάκη, για να πει ότι το FBIδεν διενεργεί καμία έρευνα για πολιτικούς. Όσον αφορά το θέμα του επιδοτούμενου ενοικίου της κυρίας Αντωνοπούλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «και ο κ. Παπαδημητρίου (σ.σ. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύζυγός της) έπαιρνε τα λεφτά, άρα μαζί της έπρεπε να παραιτηθεί».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε όσον αφορά το FBI ότι καλό είναι να περιμένουμε τις ακριβείς δηλώσεις του κ. Πάιατ, ενώ αναφορικά με όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης ότι θα καταγγείλει για τον πρωθυπουργό σχολίασε ότι έχουν τόση σχέση όσο οι ισχυρισμοί του ότι δήθεν η κυρία Παπασπύρου (σ.σ. Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης) είναι δεύτερη μητέρα μου».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.