Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης στην Βουλή με

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης στην Βουλή με αφορμή την επιδότηση ενοικίου που ελάμβανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, κάτι που οδήγησε στην αποπομπή της από την κυβέρνηση.

«Έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους πολίτες για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια, υπό την πίεση της δημόσιας κατακραυγής, να απομακρύνει την κυρία Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας, πάντως, ότι «η ουσία της υπόθεσης παραμένει»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κυρία Αντωνοπούλου αλλά και τον σύζυγό της – μην το ξεχνάμε – να παίρνουν επίδομα 1.000 ευρώ, την ώρα που διαθέτουν μεγάλη περιουσία αλλά και ακίνητο και μάλιστα στην Αττική.

Και δεν ήταν αυτόματη διαδικασία. Έκανε αίτηση κάθε μήνα για να παίρνει το επίδομα η κυρία Αντωνοπούλου». Μάλιστα σχολίασε το γεγονός ότι η σχετική διάταξη περιλαμβανόταν στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι η σχετική διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου του 2015, μαζί, δηλαδή, με το 3ο Μνημόνιο – η χώρα χανόταν κι εσείς περνάγατε ρουσφέτια», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε ότι η αποπομπή της από την κυβέρνηση δεν αλλάζει την πραγματικότητα. «Εξάλλου η ανακοίνωσή της ήταν σπονδή στην αλαζονεία και η αρχική της αντίδραση ήταν η επιτομή της υποκρισίας», συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι: «Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Οι πολίτες το βλέπουν καθαρά. Το μόνο που υπάρχει είναι η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του στον δρόμο της ηθικής απαξίωσης».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.