Στις 16 Απριλίου θα εκδικαστεί η μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη που υπέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη.

Ο κ. Βαξεβάνης οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και όρισε ρητή δικάσιμο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, αμέσως μετά την αθώωσή του από το Τριμελές Εφετείο για μήνυση σε βάρος του από τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

Η σύλληψη τυο Κ. Βαξεβάνη

Στο Εφετείο της Αθήνας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε χθες σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο δημοσιογράφος εντοπίστηκε έξω από δικαστική αίθουσα, όπου εκδικαζόταν υπόθεση του. Συνελήφθη και προσήχθη στο ΑΤ Αμπελοκήπων.

Ο κ. Σαμαράς τον μήνυσε για ανάρτηση στα social media, την οποία χαρακτηρίζει προκλητικά προσβλητική.

«Η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας» είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Η σύλληψη του κ. Βαξεβάνη έγινε αμέσως μετά την κατά πλειοψηφία αθώωση του από το Τριμελές Εφετείο από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών για δημοσίευμα στο περιοδικό Hot Doc.

Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα: Θα ζητήσουμε να ελεγχθεί αναιρετικά η απόφαση

Στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο για τον Κώστα Βαξεβάνη για δημοσιεύματα που αφορούσαν την σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, η Λίνα Νικολοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Mindwork απαντά:

«Το δικαστήριο εξέδωσε σήμερα απαλλακτική απόφαση κατά πλειοψηφία για τον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Βαξεβάνη για το αδίκημα της απλής δυσφήμισης για το οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (8) οκτώ μηνών, μολονότι ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε την αλήθεια των ισχυρισμών του.

Η απόφαση είναι προφανώς εσφαλμένη και η πολιτική αγωγή θα ζητήσει να ελεγχθεί αναιρετικά. Το δημοσίευμα είναι και παραμένει εξόχως δυσφημιστικό. Η απαλλαγή παρά την μη απόδειξη της αληθείας αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία και εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματισμό σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση».