Νέα προσφορά ως και $146 δισ. από την Broadcom για την Qualcomm

Γη και ύδωρ για να αποκτήσει την Qualcomm φέρεται ότι είναι έτοιμη να δώσει η Broadcom. Κατά το Reuters,

Γη και ύδωρ για να αποκτήσει την Qualcomm φέρεται ότι είναι έτοιμη να δώσει η Broadcom. Κατά το Reuters, η εδρεύουσα στη Σιγκαπούρη εταιρεία ημιαγωγών είναι έτοιμη να δώσει 120 δισ. δολάρια, ενώ κατά τους «Financial Times» θα ανεβάσει το τίμημα στα 146 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, για να αποκτήσει την αμερικανική ανταγωνίστριά της και να πετύχει τη μεγαλύτερη σε αξία εξαγορά στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Οπως μεταδίδουν οι «Financial Times», η «καλύτερη και τελική» προσφορά της Broadcom προς τους μετόχους της Qualcomm προβλέπει τη χορήγηση σε αυτούς 82 δολαρίων για κάθε μετοχή που κατέχουν. Συγκεκριμένα, η Broadcom αποφάσισε να δώσει στους μετόχους 60 δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές της ίδιας της εταιρείας. Η προσφορά που είχε υποβάλει η Broadcom τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 70 δολάρια ανά μετοχή της Qualcomm.

Χορηγίες στους μετόχους

Η νέα προσφορά προβλέπει ένα γενναιόδωρο premium 54%, δηλαδή τιμή υψηλότερη κατά 54% από τη μέση τιμή κλεισίματος της μετοχής τής Qualcomm στις τελευταίες 30 συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σημειωτέον ότι η βελτιωμένη προσφορά περιλαμβάνει και άλλες χορηγίες προς τους μετόχους της Qualcomm, οι οποίοι στις 6 Μαρτίου θα αποφασίσουν για την προσφορά τής Broadcom σε γενική συνέλευση.
Η ενοποίηση των δύο εταιρειών, που προς το παρόν αρνείται η Qualcomm, θα δημιουργήσει μια γιγαντιαία εταιρεία με ηγετική παρουσία που θα πρωταγωνιστήσει στον εφοδιασμό με ημιαγωγούς των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.