Ξένες ταινίες
«Μαδαγασκάρη ΑΝΤ1, 21.00
O Αλεξ, ο Μάρτι, ο Μέλμαν και η Γκλόρια, οι τέσσερις φίλοι από τον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης, πλέον ζουν ευτυχισμένοι στη Μαδαγασκάρη, μέχρι τη μέρα που τους πιάνει νοσταλγία για την πατρίδα τους. Με τη βοήθεια των πιγκουίνων θα επισκευάσουν ένα αεροπλάνο με σκοπό να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη. Το μόνο που θα καταφέρουν όμως είναι να φτάσουν μέχρι την Αφρική. Εκεί, ο Αλεξ θα συναντήσει τον πατέρα του, ο Μέλμαν θα προσπαθήσει να εκφράσει τον έρωτά του στη Γκλόρια και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να λύσουν ένα μυστήριο. (ΗΠΑ, 2008, 76′)

«Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαµιν Μπάτον» STAR, 22.30
Στην κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του Φ. Σκοτ Φιτζέρλαντ παρακολουθούμε τη ζωή του Μπέντζαμιν, ενός άνδρα που γεννήθηκε ογδόντα χρόνων και καθώς περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και πιο νέος. Κατά τη διάρκεια της απρόβλεπτης ζωής του, συναντά ανθρώπους, βρίσκει και χάνει την αγάπη, έρχεται αντιμέτωπος με τη θλίψη του θανάτου, αλλά και με τόσα άλλα συναισθήματα που ξεπερνούν τον χρόνο. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τίλντα Σουίντον, Τζούλια Ορμοντ, Ταράτζι Χένσον. (ΗΠΑ, 2008, 154′)
«Από τη Μόσχα στο σουπερµάρκετ»
MEGA, 00.40
Ο σαξοφωνίστας τσίρκου Βλαντιμίρ Ιβάνοφ (Ρόμπιν Γουίλιαμς) ζει αρκετά καλά στη Μόσχα μέχρι που ο φίλος του και κλόουν Ανατόλι (Ελια Μπάσκιν), με αφορμή την επίσκεψη του τσίρκου τους στη Νέα Υόρκη, αποφασίζει να αποσκιρτήσει στη Δύση. Την τελευταία στιγμή όμως αλλάζει γνώμη και ο Βλαντιμίρ παίρνει τη θέση του. Οσο οι Αρχές εξετάζουν την αίτησή του για πολιτικό άσυλο, γνωρίζει τη Λουτσία (Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο), μια ιταλίδα μετανάστρια. Σιγά-σιγά, η σχέση τους προχωράει, παρ’ όλο που το μόνο πράγμα που και εκείνη σκέφτεται είναι πώς θα αποκτήσει την αμερικανική ιθαγένεια. (ΗΠΑ, 1984, 117′)

HeliosPlus