Ελληνική ταινία
«Ενας άλλος κόσµος» ΑLPHA, 21.00
Ενα φιλμ, πιο επίκαιρο από ποτέ. Μια ερωτική τριλογία, με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Τρεις ιστορίες που ενώνουν έλληνες και ξένους πολίτες και φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους. Κάθε ιστορία έχει τον τίτλο της, το δικό της δίλημμα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή. Διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές. Ο παρανομαστής, όμως, κοινός. Η οικονομική κρίση, το εργασιακό, το μεταναστευτικό, αλλά και το αιώνιο ερώτημα «ο Ερωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα;». Πρωταγωνιστούν οι J.K. Simmons, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη. (Ελλάδα, 2015, 113′)
Ξένες ταινίες
«Μισώ τη µέρα του Αγίου Βαλεντίνου»
STAR, 16.30
Η Ζενεβιέβ (Νία Βαρντάλος) είναι μια ανθοπώλισσα που αγαπά τον έρωτα και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οταν πρόκειται για ερωτικά ραντεβού, ακολουθεί έναν κανόνα: Οχι παραπάνω από πέντε συναντήσεις με κάθε υποψήφιο. Στη ζωή της εμφανίζεται ο Γκρεγκ (Τζον Κορμπέτ), ένας ελκυστικός και αστείος άνδρας, άσχετος στα ερωτικά ζητήματα. Γνωρίζονται στο ισπανικό εστιατόριο που διευθύνει και γοητεύεται από τη θεωρία της για τα ραντεβού. Θα καταφέρει η Ζενεβιέβ να ακολουθήσει τον κανόνα και με αυτόν τον άνδρα; (HΠΑ, 2009, 83′)

«Ζήτημα τιµής» MEGA, 22.40
Σε μια αμερικανική βάση της Κούβας ένας πεζοναύτης βρίσκεται νεκρός ύστερα από ένα καψώνι δύο συναδέλφων του. Η υπεράσπισή τους ανατίθεται στον Ντάνιελ Κάφι, έναν άπειρο δικηγόρο, έφεδρο αξιωματικό, που πρόσφατα αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, αριστούχο και με ιδιαίτερη κλίση στο να κάνει νομικούς συμβιβασμούς. Αρχικά, η υπόθεση φαίνεται να είναι μια υπόθεση ρουτίνας, όμως η ουσία της ιστορίας κρύβει περισσότερα για τους δύο ενόχους. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Κρουζ, Τζακ Νίκολσον, Ντέμι Μουρ, Κίφερ Σάδερλαντ, Κέβιν Μπέικον. (ΗΠΑ, 1992, 133′)

HeliosPlus