Διατηρείται ενισχυμένη η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την Alpha Bank. Περιορισμένη επίπτωση είχε στις αγορές η συμφωνία στο Κογκρέσο για αναστολή εφαρμογής του ορίου δημοσίου χρέους έως το Μάρτιο του 2019. Συμφωνήθηκε επίσης, η αύξηση των κρατικών δαπανών κατά $300 δισ. περίπου για τα επόμενα δύο έτη, με την τελική ψήφιση να αναμένεται σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Fed New York (Dudley) ανέφερε ότι η πρόσφατη αναταραχή στις επενδύσεις υψηλού κινδύνου δεν έχει επίπτωση στην οικονομία και δεν μεταβάλει την άποψή του για την προοπτική της νομισματικής πολιτικής. Τόνισε ότι η μετοχική αγορά παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα αξιοσημείωτη άνοδο για μεγάλη χρονική περίοδο, επομένως η πτώση που κατέγραψε προσφάτως δεν θεωρείται υψηλή.

Ο Πρόεδρος της Fed Chicago (Evans) δήλωσε ότι η ενίσχυση του πληθωρισμού αποτελεί θετική ένδειξη για την οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2018 στο 2,3% (προηγ. εκτίμηση: 2,1%) και το 2019 στο 2% (προηγ. εκτίμηση: 1,9%).

Εκτίμησε επίσης, ότι ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί υποτονικός το τρέχον έτος στο 1,5% (προηγ. εκτίμηση: 1,4%) και το 2019 στο 1,6% (προηγ. εκτίμηση: 1,6%). Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου στην Κίνα περιορίστηκε τον Ιανουάριο ($20,34 δισ., Δεκέμβριος: $54,7 δισ.), κυρίως λόγω μεγαλύτερης ετήσιας αύξησης των εισαγωγών (36,9%) σε σχέση με τις εξαγωγές (11,1%).

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτικής της, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις αναθεωρημένες μακροοικονομικές προβλέψεις. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας.