Ένταση επικράτησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου προσήλθε να καταθέσει ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ και νυν αντιπρόεδρος του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εν αναμονή της διαβίβασης στην Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis, βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Αντ. Μπαλωμενάκη να ζητηθεί ο σχετικός φάκελος και να διανεμηθεί στα μέλη της προκειμένου να λάβουν γνώση για το περιεχόμενό του.
Ωστόσο, ο κ. Μπαλωμενάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η υπόθεση αυτή να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή. Αίσθηση προκάλεσε δε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα, ο οποίος αναφερθείς στα δέκα πρόσωπα που φέρονται να περιλαμβάνονται στην δικογραφία είπε ότι αυτό δεν σημαίνει πως όσοι κατονομάζονται είναι ένοχοι. Πάντως από την ΝΔ ο Γ. Γεωργαντάς κάλεσε τον κ. Μπαλωμενάκη να ζητήσει εκ μέρους της εξεταστικής την δικογραφία «για να διαφυλάξουμε το κύρος της επιτροπής», όπως είπε, ζητώντας ακολούθως να διανεμηθεί στα μέλη της, «άλλως δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο έχει η εξεταστική».
Ενώ σε παρέμβασή της εκ μέρους της ΔΗΣΥ η Εύη Χριστοφιλοπούλου, στηλίτευσε το γεγονός ότι «η κυβέρνηση, πριν έρθει ο φάκελος στη Βουλή έσπευσε να στείλει τον κ. Τζανακόπουλο στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί και μετά αφού κατάλαβαν τι πρόβλημα είχαν είπαν ότι τελικά πήγε για κάποιον λόγο που δεν ξέρουμε, ενώ είχαμε και σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο και εξερχόμενοι δυο υπουργοί της Δικαιοσύνης μίλησαν για σκάνδαλο». «Αν είναι σκάνδαλο θα το κρίνει η εξεταστική επιτροπή και θα χυθεί άπλετο φως για όλους, όσο ψηλά και να βρίσκονται», πρόσθεσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, η οποία έκανε μάλιστα λόγο για «κακοστημένη σκευωρία που δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι σε πανικό», φράση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμά μας ως επιτροπή. Το πώς θα λάβουμε γνώση της δικογραφίας το ορίζει ο κανονισμός», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, διευκρινίζοντας ότι ο κανονισμός δεν αποκλείει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής. «Να έρθει η δικογραφία στην Βουλή, να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Ούτως ή άλλως, υπό γενική έννοια, ασφαλώς το αντικείμενο εμπίπτει και στις αρμοδιότητές μας», σχολίασε ο κ. Λάππας.
Γεωργιάδης: Προϊόν μοντάζ το ηχητικό υλικό
Εν τω μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης κατά την κατάθεσή του υποστήριξε ότι είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ οι ηχογραφημένες συνομιλίες που περιέχονται στην ποινική δικογραφία και στις οποίες φέρεται ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, επί υπουργίας του, να διαπραγματεύεται με τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ θέματα προσλήψεων εν όψει εκλογών.
Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, ο οποίος θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα στην εξεταστική για το θέμα, για παραποίηση του επίμαχου ηχητικού ντοκουμέντου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εις βάρος του. Μάλιστα επικαλέστηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε σε 19 σημεία ασυνέχεια λόγου και τεχνική απόκρυψη λέξεων με τη μέθοδο εισαγωγής ησυχίας.«Το ηχητικό ντοκουμέντο είναι προϊόν πλαστογραφίας . Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτή την πλαστογραφία την έχει διαπράξει ο κ. Πολάκης σε συνεργασία με τον κ. Γιαννακουλόπουλο», υποστήριξε ο μάρτυρας, ενώ αναφερθείς στην υπόθεση διορισμού 23 ατόμων, στην οποία έχει εμπλακεί από τον κ. Πολάκη τόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός της ΝΔ όσο και η σύζυγός του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για στημένη ιστορία, υποστηρίζοντας ότι τα γράμματα στο επίμαχο χαρτί με τα ονόματα των προς διορισμό ατόμων δεν είναι δικά του, ενώ από τα 23 πρόσωπα γνωρίζει ο ίδιος μόνον τα 13 και τα υπόλοιπα του είναι εντελώς άγνωστά.
Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε από πού πληρώθηκαν οι 23: από το ΚΕΕΛΠΝΟ ή από χορηγίες και αν ο ίδιος είχε την παραμικρή ιδέα για το θέμα ή ήταν ευθύνη του προέδρου και του ΔΣ. «Δεν γνωρίζω τι λένε μεταξύ τους. Όλες οι μισθοδοτικές καταστάσεις είχαν την υπογραφή της προέδρου. Ήταν αδύνατο να μην έχουν την υπογραφή της», απάντησε, ενώ για το θέμα του ηχητικού υλικού, ερωτηθείς σχετικά απάντησε κατηγορηματικά ότι «είναι ένα ηχογραφημένο προϊόν συρραφής το οποίο σε 19 σημεία έχει αλλαχτεί», ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε ουδέποτε επικοινωνία του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου με τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ αμφισβητώντας πλήρως ότι η φωνή που ακούγεται ανήκει σε αυτόν. «Είναι πλαστό το ντοκουμέντο εξ ολοκλήρου. Το ηχητικό δεν έχει συνομιλία. Υπάρχει ένας, ο Παπαδημητρίου και είναι προϊόν κοπτοραπτικής. Το λέει η πραγματογνωμοσύνη», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς εξάλλου αν γνώριζε για παράνομες κατατμήσεις συμβάσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ότι «δεν είχα ούτε διάθεση ούτε ρόλο να πηγαίνω κάθε μέρα να βλέπω τι κάνουνε», επισημαίνοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ «ήταν εκτός δημόσιου λογιστικού και για αυτό ελεγχόταν συστηματικά». «Όλα έβαιναν καλώς;», ρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Όλα έβαιναν καλώς στο ελληνικό κράτος; Ό,τι γινόταν στο υπόλοιποι ελληνικό κράτος γινόταν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ», απάντησε εκείνος, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ «έχει στοχοποιηθεί πέραν του δέοντος με όλα αυτά που κάνει ο Πολάκης».