Μείζον πολιτικό και θεσμικό ζήτημα έχει προκαλέσει η προσπάθεια της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να ακυρώσει στην ουσία την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να μην ερευνήσει το σκάνδαλο της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλονίζεται εξαιτίας του Μακεδονικού. Οποιαδήποτε ανακίνηση της σκοτεινής αραβικής περιπέτειας στην οποία εισήλθε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με εντολή του Πάνου Καμμένου, ενάντια στις συστάσεις διπλωματών και αρμόδιων αξιωματικών, απειλεί να αποσταθεροποιήσει πλήρως την κυβέρνηση. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία κατήγγειλε «τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις» της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» επισήμαινε, καλώντας τον κ. Βούτση να πάρει θέση «για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου» και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.

Βαριές καταγγελίες

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε μια θυελλώδης συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία έληξε με βαρύτατες καταγγελίες για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και την αποχώρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Η προσπάθεια να μην ερευνηθεί η υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας δεν ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Τον Δεκέμβριο η Τασία Χριστοδουλοπούλου επέμενε ότι η Επιτροπή ασχολείται μόνο με προμήθειες, που κατά την άποψή της ήταν μόνο οι αγορές και όχι οι πωλήσεις αμυντικού υλικού. Εστειλε τότε σχετικό ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο δεν την δικαίωσε, επισημαίνοντας ότι και οι πωλήσεις ελέγχονται για ζητήματα διαφάνειας.
Αυτή τη φορά ανακάλυψε νέο κώλυμα: Αναρμοδιότητα της Επιτροπής επειδή υπάρχει η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. «Δεν μπορεί να γίνεται εδώ «παρέλαση» του Υπουργικού Συμβουλίου, γιατί ζητήματα διαφάνειας της δημόσιας ζωής υπάρχουν παντού» είπε. Η στάση της προκάλεσε οξύτατη αντιπαράθεση, καταγγελίες για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, επειδή στην ουσία αφαιρούσε από τη μειοψηφία το κατοχυρωμένο δικαίωμά της να καλέσει τους εμπλεκομένους, και στο τέλος την αποχώρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ελάχιστα κόπτεται για το θεσμικό πρωτόκολλο της Βουλής και των Επιτροπών της. Αυτό που την έκαιγε –να αποτρέψει την κλήση σε ακρόαση των Πάνου Καμμένου, Νίκου Κοτζιά, Βασίλη Παπαδόπουλου, Μισαήλ Παπαδάκη, Κυριάκου Κυριακίδη σύμφωνα με το αίτημα της ΝΔ –το αποκάλυψε μόνη της. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξοπλιστικών, στην οποία επιχείρησε να μεταφέρει τη συζήτηση, είναι μυστικές, εξήγησε, και επιπλέον εκεί δεν ισχύει το δικαίωμα της μειοψηφίας των 2/5 (να καλεί πρόσωπα για τα οποία υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον).
Αρα η Επιτροπή Εξοπλιστικών είναι η κατάλληλη για να «θαφτεί» η υπόθεση –αυτό δεν το είπε, υπονόησε όμως ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συμμετέχουν δύσκολα διαχειρίσιμοι πολιτικοί: «Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λόγω της σύνθεσης, λόγω της σύγχυσης που υπάρχει γύρω από την αρμοδιότητά μας, τίθενται συνεχώς ζητήματα με το άρθρο 41α» του Κανονισμού της Βουλής.

Η απαξίωση της Επιτροπής

Τι θέλει να κρύψει η κυρία Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή η κυβέρνηση, απαξιώνοντας τη συγκεκριμένη Επιτροπή; Προφανώς αυτά που θα έλεγαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος (ο φερόμενος ως μεσάζων), Παπαδάκης (ο ταξίαρχος που αποκάλυψε την υπόθεση) και Κυριακίδης (ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών που υπέγραψε άρον-άρον τη διακρατική συμφωνία με τον Παπαδόπουλο στο αεροδρόμιο της Μίκρας).
Οι φόβοι της κυρίας Χριστοδουλοπούλου (δηλαδή της κυβέρνησης) δεν είναι αβάσιμοι. Γιατί οι πρωταγωνιστές έχουν μιλήσει ήδη. Οταν έγινε το επεισόδιο με τον ταξίαρχο Παπαδάκη στο γραφείο του υπουργού Αμυνας, ο κ. Καμμένος διέταξε να πραγματοποιήσει έρευνα το στρατοδικείο και εκεί εκλήθησαν να καταθέσουν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Οσα είπαν έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί ο Β. Παπαδόπουλος «καίει» τον κ. Καμμένο, ο οποίος όταν πρωτοξέσπασε η θύελλα δήλωνε ότι δεν γνώριζε τον φερόμενο ως μεσάζοντα και γιατί ο Κ. Κυριακίδης επαληθεύει τα γεγονότα που περιγράφονται στην αναφορά του Μ. Παπαδάκη.
Οι καταθέσεις ελήφθησαν προτού ξεσπάσει η θύελλα στις 5 Νοεμβρίου 2017, και όλοι μιλούσαν χωρίς το βάρος του δημόσιου ελέγχου. Ο Β. Παπαδόπουλος εξετάστηκε ως μάρτυρας στις 30 Οκτωβρίου 2017, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς, από έναν αστυνόμο που, όπως φαίνεται από τις ερωτήσεις του, δεν ήταν εξοικειωμένος με την υπόθεση.
«Στις 17 Αυγούστου 2017 στη 1.18 μ.μ.», έλεγε τότε ο Παπαδόπουλος, «έλαβα ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό μου από τον κ. Παπαδάκη ο οποίος με ενημέρωνε ότι τριμελής επιτροπή από τη Σαουδική Αραβία θα επισκεφθεί την υπηρεσία του για να επιθεωρήσει τα βλήματα στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας. Διαβάζοντάς το εξεπλάγην διότι τα συγκεκριμένα βλήματα είχαν ήδη επιθεωρηθεί πριν από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας».

Επιθεώρηση των πυρομαχικών

Οπως αποκαλύφθηκε αργότερα, στις αρχές Ιανουαρίου 2017, τριμελής σαουδαραβική αντιπροσωπεία επιθεώρησε τα προς πώληση πυρομαχικά, αποτελούμενη από τον Β. Παπαδόπουλο, τον αδελφό του Δημήτρη, και έναν Αραβα τον οποίο ο Παπαδόπουλος δήλωσε ως ταξίαρχο, στρατιωτικό ακόλουθο στο Παρίσι και στη Γενεύη, ονόματι Χαλίντ Σαέντ αλ Καχτάνι. Ο πραγματικός στρατιωτικός ακόλουθος της Σαουδικής Αραβίας στο Παρίσι ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα ο πρίγκιπας Τούρκι μπιν Χαλίντ μπιν Αμπντουλάχ αλ Σαούντ.
Στις 29 Αυγούστου 2017 επισκέφθηκε την Αθήνα η πραγματική, επίσημη αντιπροσωπεία του υπουργείου Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας και στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΓΔΑΕΕ ενημέρωσε ότι αγνοεί τη διακρατική συμφωνία και δήλωσε ότι έχει εντολή να αγοράσει άμεσα 100.000 βλήματα των 105 mm.
Μέχρι τότε ο Παπαδόπουλος διαπραγματευόταν με το ελληνικό υπουργείο Αμυνας για 300.000 βλήματα, αποθηκευμένα σε 450 κοντέινερ. Οπως αναφέρει, όταν τέθηκε το θέμα της μεταφοράς τους στη Σαουδική Αραβία, η επιτροπή του ΓΕΣ του συνέστησε ως μια πιθανή εταιρεία την «Π» με την οποία ήρθε σε επικοινωνία ως «εκπρόσωπος των Σαουδαράβων».

«Μεγάλα προβλήματα διαφάνειας»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε ότι έχουν προκύψει «μεγάλα προβλήματα διαφάνειας με τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία». Πρόσθεσε επίσης ότι «αν επικρατεί μια πλειοψηφική αντίληψη της δημοκρατίας, δεν υπάρχει χώρος ούτε για κοινοβούλιο, ούτε για διαφωνία, ούτε για κοινοβουλευτικό έλεγχο». Θύμισε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή λειτουργεί είκοσι χρόνια και έχει ασχοληθεί με πολύ σημαντικές υποθέσεις. «Τώρα θυμηθήκατε ότι για να μην κληθεί εδώ ο κ. Καμμένος στερείται των αρμοδιοτήτων της η Επιτροπή Θεσμών; Μην καλείτε τον κ. Καμμένο, βάλτε μπροστά τα στήθη σας, αλλά μην καταστρέφετε τη θεσμική οργάνωση της δημοκρατίας».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Ευ. Βενιζέλος: «Θα βοηθήσει στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων η κλήτευση ή μη του κ. Καμμένου;».
Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Αυτό, τώρα, τι σχέση έχει;».
Ε.Β.: «Κάποια σχέση έχει». «Αρα, απορρίπτετε το αίτημα;» (της κλήσης των εμπλεκομένων)
Τ.Χ.: «Αυτό προτείνω! Να το απορρίψουμε!».
Ε.Β.: «Αποχωρώ καταγγέλλοντας τη στάση σας και επισημαίνω ότι έχετε ναρκοθετήσει τη λειτουργία ενός θεμελιώδους θεσμού όπως είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και αυτό θα σας βαραίνει στο μέλλον, πολύ περισσότερο μετά τις εκλογές».

Ο κ. Καμμένος επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Αμυνας, η οποία ανάφερε ότι «τα στοιχεία που δόθηκαν στη Δικαιοσύνη θα οδηγήσουν ότι την πώληση μη αναγκαίου επιχειρησιακά παλαιού αμυντικού υλικού παρακώλυσαν άνθρωποι που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και εξετάζεται αν έπαιρναν εντολές από τη Νέα Δημοκρατία».

Ενημέρωνε τον υπουργό που δεν τον γνώριζε…

Το τηλεφώνημα του ταξίαρχου Παπαδάκη, λίγο προτού εμφανισθεί η επίσημη σαουδαραβική αντιπροσωπεία, ανέτρεψε τα πάντα. «Ενημέρωσα τον κ. Παπαδάκη», λέει ο Παπαδόπουλος, «ότι ήδη υπάρχει μια συμφωνία και οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη από τρίτους (σ.σ.: από το υπουργείο Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας, δηλαδή) επίσκεψη αντιπροσώπων Σαουδαράβων θα επιφέρει βλάβη στην ήδη υπογραφείσα διακρατική σύμβαση για την οποία είχαν εκδώσει άδεια εξαγωγής οι ελληνικές αρχές και ότι οι συζητήσεις θα είχαν μόνο αρνητικό αποτέλεσμα (…) Για τα δε άνω γεγονότα ενημέρωσα με γραπτό τηλεφωνικό μου μήνυμα τον υπουργό Αμυνας κ. Καμμένο και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου πτέραρχο Συμεωνίδη».

Αν ο Παπαδόπουλος είχε την άνεση να στέλνει SMS στο προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Καμμένου, η σχέση τους δεν ήταν απλώς υπαρκτή αλλά ήταν και πολύ στενή. Ο Παπαδόπουλος συνοδευόταν πάντα στις επισκέψεις του στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από τον «άνθρωπο του υπουργού» Τάσο Μπούρα. Εξάλλου, όταν υπήρχαν προβλήματα στη διαπραγμάτευση, ο Παπαδόπουλος φρόντιζε να κοινοποιεί τις επιστολές του και στο «Γραφείο Γενικού Διευθυντού Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πτεράρχου εν αποστρατεία Θεολόγου Συμεωνίδη για άμεση ενημέρωση Υπουργού Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου», αυξάνοντας την πίεση στις υπηρεσίες του υπουργείου.

Η κατάθεση Κυριακίδη

Ο Κ. Κυριακίδης είχε καταθέσει στο στρατοδικείο νωρίτερα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2017, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την έκρηξη Καμμένου, στις 30 Αυγούστου, η οποία κατέληξε σε ημίωρη κράτηση του ταξιάρχου Παπαδάκη. «Ο Β. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ως νόμιμος εκπρόσωπος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (ΒΣΑ), προσκομίζοντας σχετικό έγγραφο, την αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαίωσα μέσω των εκεί διπλωματικών μας αρχών. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μηνών και στις 13 Ιουνίου 2017 υπεγράφη η διακρατική συμφωνία. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στις αποθήκες φύλαξης των συγκεκριμένων πυρομαχικών, αλλά και αποθηκών της πολεμικής αεροπορίας όπου φυλάσσονται βόμβες ΜΚ 82 και ΜΚ83 για τις οποίες υπήρξε επίσης ενδιαφέρον από αξιωματούχους του ΒΣΑ και τους συνόδευε ο κ. Παπαδόπουλος. Οπως φαίνεται από αντίγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ και του υπουργείου Αμυνας του ΒΣΑ και της ΓΔΑΕΕ προβλήθηκε η απαίτηση εκ μέρους των δύο πρώτων για εκ νέου επίσκεψη/επιθεώρηση των πυρομαχικών από άλλους αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας του ΒΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων εξειδικευμένων για τη μεταφορά πυρομαχικών» είπε.

«Αποφασίστηκε η αποδοχή της αντιπροσωπείας αυτής, αλλά με σαφείς εντολές που είχα από την ηγεσία, μεταβίβασα στον ταξίαρχο Παπαδάκη να γίνει αρχικά συνάντηση στην έδρα της ΓΔΑΕΕ και να τους εξηγηθεί ότι δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο συζήτησης για τα πυρομαχικά των 105, καθώς η σύμβαση έχει υπογραφεί από την πλευρά μας και τον νόμιμο προς τρίτο εκπρόσωπο του ΒΣΑ και το επόμενο στάδιο είναι η εκ μέρους τους πληρωμή. Περιθώρια για συζητήσεις υπήρχαν για τις ΜΚ 82 και ΜΚ 83, η σύμβαση πώλησης των οποίων δεν είχε υπογραφεί. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχα μία η δύο φορές τηλεφωνική επικοινωνία με τον ταξίαρχο Παπαδάκη και του επισήμανα ότι “δεν κάνουμε καμία κουβέντα για τα 105 mm καθόσον έχουμε υπογράψει”. Με έκπληξη με πληροφόρησε ότι (οι Σαουδάραβες) του γνωστοποίησαν ότι δεν έχουν αρμοδιότητα για τις βόμβες, παρ’ όλο που εγγράφως το είχαν ζητήσει οι ίδιοι πριν από λίγες ημέρες, ότι αγνοούν την ύπαρξη συμφωνίας για 300.000 τεμάχια 105 mm και ότι αυτοί θα ήθελαν να συζητήσουν για αγορά 100.000 τα οποία επιθυμούσαν να επιθεωρήσουν».

«Το βράδυ της ίδιας ημέρας περί τις 21.30 δέχθηκα τηλέφωνο από τον ταξίαρχο Παπαδάκη ο οποίος μου ανέφερε ότι τον ενόχλησε προ ολίγου στο σπίτι του ο κ. Β. Παπαδόπουλος και του είπε περίπου ότι “κακώς δεχθήκατε την αντιπροσωπεία, της είπατε ότι έχει χαλάσει η μεταξύ μας σύμβαση, από δω και πέρα δεν ξέρω τι θα συμβεί”. Μου τόνισε ότι αυτό το θεώρησε απειλή και η απάντησή του προς τον Παπαδόπουλο ήταν “εγώ απειλές δεν δέχομαι” και του έκλεισε το τηλέφωνο. Η κατεύθυνση η δική μου ήταν να ηρεμήσει γιατί ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένος και τα λέμε το πρωί».

Καβγάς για τη μεταφορική

Την επομένη το πρωί προσκλήθηκαν στο γραφείο του υπουργού Αμυνας οι Κυριακίδης και Παπαδάκης, παρουσία των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή. Ακολούθησε ο καβγάς για τη μεταφορική εταιρεία και το ξέσπασμα του κ. Καμμένου. Ο κ. Κυριακίδης αποκρύπτει στην κατάθεσή του το περιστατικό της κράτησης του ταξίαρχου Παπαδάκη, αναφέρει μόνο ότι «διετάχθη να εξέλθει του γραφείου». Αποκαλύπτει όμως έναν άγνωστο διάλογο, σημάδι της ψυχικής κατάστασης του υπουργού Αμυνας.

«Απευθυνόμενος προς εμέ ο κ. υπουργός μού είπε: Ξέρετε ότι συνέχισαν το βράδυ και πήγαν σε ταβέρνα μέχρι τα ξημερώματα και διασκέδαζαν μαζί οι δύο αντιπροσωπείες;». Η κατηγορία που είχε απευθύνει νωρίτερα ο κ. Καμμένος στον ταξίαρχο Παπαδάκη ήταν απίστευτη και προκάλεσε έκπληξη και οργή σε όσους την πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων. Του είπε ότι οι δύο αντιπροσωπείες, η ελληνική και η σαουδαραβική, διασκέδαζαν μέχρι το πρωί στα Βλάχικα της Βάρης (!) και στη συνέχεια ότι ανήκει σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία με το ΒΣΑ. «Του απήντησα ότι δεν το γνωρίζω», αναφέρει ο Κυριακίδης, «αλλά το θεωρώ απίθανο και όλο το κλίμα δεν προσφερόταν για κάτι τέτοιο. Κάτι παρόμοιο δεν ξέρω να έχει γίνει σε ανάλογη περίπτωση και επιπλέον την ημέρα της συνάντησης περί την 15.15 που αναζήτησα τον ταξίαρχο Παπαδάκη η γραμματεία του με ενημέρωσε ότι είχε αναχωρήσει για την οικία του. Πληροφοριακά καταθέτω ότι αργότερα που ρώτησα τον ταξίαρχο αν έγινε τέτοια συνεύρεση η απάντηση που έλαβα ήταν “όχι βέβαια”».

Ο κ. Κυριακίδης αιτιολογεί ως εξής την επιλογή Παπαδάκη. «Ο ταξίαρχος Παπαδάκης τοποθετήθηκε στη ΓΔΑΕΕ κατόπιν προσωπικού μου αιτήματος προς τον κ. Αρχηγό ΓΕΣ για την τοποθέτηση αξιωματικού με σχετική εμπειρία σε διαδικασίες προμηθειών και άψογου ήθους. Η απάντηση που έλαβα περί τον Φεβρουάριο 2017 ήταν “Θα σου στείλω εκ των αρίστων που έχω, τον ταξίαρχο Παπαδάκη, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία σε διαδικασίες προμηθειών και είναι δοκιμασμένος για το ήθος του”. Ανάλογη επιβεβαίωση είχα από οποιονδήποτε έθεσα σχετικό ερώτημα. Αυτά τα προσόντα, χαρακτήρα, ήθος, διαπίστωσα κατά την επτάμηνη συνυπηρέτησή μας». Ο κ. Κυριακίδης υπερασπίζεται τη διακρατική συμφωνία ως «ιδιαίτερα επωφελή για τη χώρα» και αποδίδει το επεισόδιο «σε παρεξήγηση ή ενδεχομένως σε παρερμηνεία».

Αυτόν τον «άριστο και άψογου ήθους» αξιωματικό επέτρεψαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ να εξευτελίσει ενώπιόν τους ο κ. Καμμένος χωρίς ούτε λέξη διαμαρτυρίας! Γεγονός που καθιστά ηρωική την αντίσταση των κατώτερων αξιωματικών σε όσα παράλογα και ενδεχομένως παράνομα συνέβαιναν στο υπουργείο Αμυνας.

Ο φόβος των αποκαλύψεων

Τέτοιες αποκαλύψεις φοβάται η κυβέρνηση και ανέθεσε στην κυρία Χριστοδουλοπούλου να «σβήσει» από τον κοινοβουλευτικό χάρτη την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Μετά τα παραπάνω αποκτά το πραγματικό της νόημα η οξύτατη σύγκρουση της περασμένης Τρίτης στη Βουλή, όταν η κυρία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε να γίνει και νέο ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής. «Δεν είναι ζήτημα διαφάνειας αν έχει πάει κάποιος να μεθοδεύσει μια αγοραπωλησία αμυντικού υλικού, χωρίς καμία προϋπόθεση νομιμότητας; Αν έχει γίνει μια σκανδαλώδης σύμβαση, στην οποία έχει εμπλακεί ο Πρωθυπουργός και ολόκληρο το ΚΥΣΕΑ, με αστεία χαρτιά;». «Τελειώνετε το δικαίωμα της μειοψηφίας. Αν απεκδυθεί με τη δική σας ψήφο αυτή την αρμοδιότητα, η Επιτροπή καταργείται. Για ποιον λόγο το κάνετε αυτό; Για να καλύψετε τον Καμμένο; Παίρνετε τεράστια ευθύνη (…) Σας έχουμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Ντροπή!» είπε ο Μάκης Βορίδης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ