Επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη.

Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη.

Οι γνωστοί άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο. και έγραψαν μήνυμα στον τοίχο του σπιτιού του καταξιωμένου συνθέτη και πολιτικού προσώπου.

Η ταυτότητα και ο αριθμός τους δεν είναι αυτή τη στιγμή ακόμα εξακριβωμένος. Ο Μίκης είναι καλά στην υγεία του και, ασφαλώς, μετά από την επίθεση, ετοιμάζεται με ακόμα υψηλότερη αποφασιστικότητα για το αυριανό συλλαλητήριο.

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου 2.2.2018, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:

«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος»

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:

«Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Ανάληψη ευθύνης

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

«Σήμερα (σ.σ. Σάββατο) το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε», αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, το οποίο δεν υπογράφει κάποια οργάνωση, παρά μόνο οι «αναρχικοί/αναρχικές».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.