Ομόφωνη «καμπάνα» κατά Κασιδιάρη για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Στην Ολομέλεια της Βουλής παραπέμπει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας τον χρυσαυγίτηΗλ. Κασιδιάρη για

Στην Ολομέλεια της Βουλής παραπέμπει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας τον χρυσαυγίτηΗλ. Κασιδιάρη για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά με την ποινή της μομφής και της περικοπής κατά το ήμισυ της βουλευτικής του αποζημίωσης. Ο ίδιος δεν παρέστη στην συνεδρίαση και απέστειλε υπόμνημα με το οποίο εμμένει σε όσα είπε στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 17.1.108, κατά την οποία αποκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά «παχύδερμο του σταλινισμού και του ανθελληνισμού» και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ανθελληνικά σκουπίδια».

Μάλιστα στο υπόμνημά του χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «κομματικό εγκάθετο», κάτι που επιβάρυνε την θέση του. Έτσι του επιβλήθηκε η ποινή της μομφής και η περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης κατά ¼ + ¼ για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που επέδειξε τόσο έναντι του κ. Κοτζιά όσο και του κ. Βούτση. Επί της ποινής θα αποφανθεί η Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κασιδιάρης είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι «προέβη σε εθνικιστικό-διχαστικό παραλήρημα», με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, Κ. Δουζίνας, να διακόψει την συνεδρίαση. Για το πρώτο σκέλος της ποινής που του επιβλήθηκε τοποθετήθηκαν ομόφωνα όλα τα κόμματα πλην Χ.Α. (ο εκπρόσωπός της Χρ. Παππάς αποχώρησε), ενώ για το δεύτερο σκέλος (που αφορά το υπόμνημά του) η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (ΝΔ και Ε.Κ. επέλεξαν το «παρών» προτείνοντας να κληθεί σε απολογία).

Στην περίπτωση που η Ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίσει την πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογία, τότε θα περικοπούνσυνολικά από την βουλευτική αποζημίωση του χρυσαυγίτη βουλευτή περί τις 2.500 ευρώ για ένα μήνα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.