Ξένες ταινίες
«Ο πατριώτης»
MEGA, 22.50
Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα Ηπειρο. Οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή προκαλούν την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να ζήσει ειρηνικά με την οικογένεια του. Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Οταν όμως απειλείται η οικογένειά του, αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα. Παίζουν οι Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον Αϊζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο. (ΗΠΑ, 2000, 160′)

«Οι φήµες λένε»
ALPHA, 23.00
Η Σάρα Χάτινγκερ είναι απογοητευμένη από τη ζωή της. Εχει πατήσει τα 30, αλλά η καριέρα της ως δημοσιογράφου στους «New York Times» έχει «κολλήσει» στις στήλες αναγγελίας θανάτων. Παρότι έχει αποδεχτεί την πρόταση γάμου του φίλου της Τζεφ, δεν είναι και πολύ σίγουρη ότι θέλει να τον παντρευτεί. Οταν η μικρότερη αδελφή της αποφασίζει να παντρευτεί, η Σάρα, μαζί με τον Τζεφ θα πάνε στην Καλιφόρνια για να παρευρεθούν στο γεγονός, χωρίς να γνωρίζει ότι η μοίρα τής επιφυλάσσει εκεί κάποιες εκπλήξεις που θα ανατρέψουν τη ζωή της. Πρωταγωνιστούν οι Τζένιφερ Ανιστον, Κέβιν Κόστνερ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Μαρκ Ράφαλο. (HΠΑ, 2005, 89′)
«Οι απόγονοι» ΣΚΑΪ, 00.45
Ο Χαβανέζος Ματ Κινγκ είναι ένας αδιάφορος σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών. Οταν η σύζυγός του τραυματίζεται σοβαρά σε ατύχημα, ο Ματ αναγκάζεται να επανεξετάσει το παρελθόν και να δει το μέλλον με διαφορετική ματιά. Ετσι, αρχίζει να διορθώνει τη σχέση του με τις κόρες του, ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικά διλήμματα. Πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπο Μπρίτζες, Τζούντι Γκριρ, Σάιλιν Γούντλι. (ΗΠΑ, 2011, 115′)

HeliosPlus