Εναλλάξ σε ΕΛΠΕ και Motor Oil η διοίκηση του ΣΕΕΠΕ

Την εναλλαγή των κ.κ. Ρομπέρτο Καραχάννα και Βασίλη Σεραφειμάκη στην προεδρεία του νέου Διοικητικού

Την εναλλαγή των κ.κ. Ρομπέρτο Καραχάννα και Βασίλη Σεραφειμάκη στην προεδρεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) αποφασίστηκε ομόφωνα κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του συνδέσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από 1 Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου 2018 πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Σεραφειμάκης της AVINOIL ΑΕ (του ομίλου τηςMotor Oil) και αντιπρόεδρος ο κ. Καραχάννας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ (του ομίλου ΕΛΠΕ). Το αμέσως επόμενο εξάμηνο (1 Αυγούστου 2018 – 31 Ιανουαρίου 2019) την προεδρία θα πάρουν τα ΕΛΠΕ.
Όπως επισημαίνουν στελέχη της ενεργειακής αγοράς, η σημερινή απόφαση του ΣΕΕΠΕ σηματοδοτεί τη βούληση του κλάδου για άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν επί σειρά ετών τον χώρο. Όπως έκριναν τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου μπορούν να συνδράμουν με αποτελεσματικότερο τρόπο και να ασκήσουν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά, με προτεραιότητα στην υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος εισροών – εκροών. Ψηλά στην ατζέντα είναι και η πάταξη της νοθείας στα καύσιμα, του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών, καθώς και κάθε μορφής παραεμπορίου, φαινόμενα που οδηγούν και σε απώλειες κρατικών εσόδων τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ ετησίως. Στους άμεσους στόχους της νέας προεδρίας θα είναι επίσης η προστασία των πρατηριούχων του κλάδου, οι οποίοι πλήττονται από αθέμιτο ανταγωνισμό, η εξυγίανση της αγοράς και η λειτουργία της σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού καθώς και η ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών για την ενεργειακή μετεξέλιξη της αγοράς (στο πλαίσιο των νέων κανονισμών της ΕΕ).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.