Κοινές εκπαιδευτικές δράσεις από LanguageCert – Palso

Κοινές εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα σχεδιάζουν ο παγκοσμίου εμβέλειας όμιλος πιστοποιήσεων PeopleCert και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO).

Οι δύο φορείς υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την προώθηση της νέας, βρετανικής προέλευσης, πιστοποίησης γλωσσομάθειας LanguageCert σε όλη την Ελλάδα, καθώς και την επαρκή προετοιμασία και διευκόλυνση πρόσβασης των υποψηφίων στις σχετικές εξετάσεις.

Τα μέλη της PALSO, μέσω των τοπικών συλλόγων, θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό για τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι εξετάσεις LanguageCert προσφέρονται ήδη σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως και αναγνωρίζονται από υπουργεία Παιδείας και άλλους αρμόδιους φορείς στην Αγγλία, την Ουαλία, την Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, ενώ στην Ελλάδα αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ.

«Η συνεργασία της PeopleCert με την PALSO αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πιστοποίηση LanguageCert» δήλωσε ο Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου PeopleCert. «Η υπερσύγχρονη τεχνική υποδομή της PeopleCert, σε συνδυασμό με την πανελλαδική παρουσία της PALSO, εξασφαλίζει ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα και στις δύο πλευρές, επιτρέποντας την προώθηση της πιστοποίησης LanguageCert και την καλύτερη προετοιμασία των σπουδαστών για τις εξετάσεις τους, σε ακόμη περισσότερα σημεία σε όλη την Ελλάδα.»

«Η PALSO ιδρύθηκε το 1981 με αποστολή την προαγωγή των συμφερόντων όλων των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών, μελών των ενώσεων-μελών της, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου», δήλωσε ο Βασίλης Κροντήρης, Πρόεδρος της PALSO. «Mε αυτή τη συνεργασία δίνεται στα μέλη της PALSO η δυνατότητα μιας ευρύτερης επιλογής και μάλιστα ενός φορέα παγκόσμιας εμβέλειας.»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.