Αναδιανομή φτώχειας

Oβουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Μιχελής, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί διατάξεις του πολυνομοσχεδίου μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας ξεδίπλωσε την κεντρική οικονομική στρατηγική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

O βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Μιχελής, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί διατάξεις του πολυνομοσχεδίου μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας ξεδίπλωσε την κεντρική οικονομική στρατηγική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται αναδιανομή της φτώχειας προς όφελος των πλέον φτωχών» δήλωσε ο κ. Μιχελής δικαιώνοντας έτσι την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική από την αντιπολίτευση. Τι λέει η κριτική; Οτι η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτε παραπάνω από αναδιανομή της φτώχειας και σε καμία περίπτωση αναδιανομή του πλούτου, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Στην αρχή ήταν η υπερφορολόγηση που διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί ο Πρωθυπουργός να μοιράζει αντίδωρα-επιδόματα. Τώρα με το πολυνομοσχέδιο κόβονται ή περιορίζονται δραστικά τα επιδόματα σε πολυτέκνους για να τα μοιράσουν σε οικογένειες με 1 και 2 παιδιά. Σαφώς υπάρχουν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά που χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια αλλά είναι δυνατόν η βοήθεια αυτή να προέρχεται από την περικοπή επιδόματος μιας πολύτεκνης οικογένειας, έστω και αν εμφανίζει μεγαλύτερα έσοδα; Οσοι έχουν παιδιά γνωρίζουν την τεράστια διαφορά στα έξοδα που έχει ένα νοικοκυριό με ένα παιδί και ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά.
«Ο Τσίπρας κορόιδεψε τους πολυτέκνους και γνωρίζει ότι όποτε γίνουν εκλογές, δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν, για αυτό και τους αδειάζει, για να κερδίσει από άλλη κατηγορία ψηφοφόρων» λένε οι πολύτεκνοι.
H σημερινή κυβέρνηση κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ότι είχε υπογράψει πλεονάσματα 4% αλλά το 2016 και το 2017 παρουσίασε σχεδόν αντίστοιχα πλεονάσματα, χωρίς καν να το ζητήσει η τρόικα, λόγω της φορολογικής αφαίμαξης σε μισθωτούς και επαγγελματίες.
Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έμοιαζε σαν τον σκύλο που κυνηγούσε την ουρά του αφού τα μέτρα έφερναν ύφεση, οι στόχοι δεν πιάνονταν, και έτσι έπρεπε να ληφθούν πάλι νέα μέτρα.
Σήμερα όμως στην Ελλάδα 1,5 εκατ. άνθρωποι ζουν στο όριο της ακραίας φτώχειας. Η πολιτική των επιδομάτων μπορεί να ανακουφίζει αλλά δεν σε βγάζει στο ξέφωτο. Στο ξέφωτο σε βγάζουν η αναπτυξιακή πολιτική, η στήριξη όσων παράγουν πλούτο, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία ευκαιριών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.