Ξένες ταινίες
«Ασκήσεις ηρεμίας»
MEGA, 21.00
Εξαιτίας μιας παρεξήγησης, ο ήρεμος διαφημιστής Ντέιβ Μπάζνικ (Ανταμ Σάντλερ) υποχρεώνεται, για να μην καταλήξει στη φυλακή, να παρακολουθήσει μαθήματα «καταπολέμησης του θυμού» δίπλα στον ειδικό Μπάντι Ραϊντέλ (Τζακ Νίκολσον). Μόνο που ο εκκεντρικός δόκτωρ εφαρμόζει τόσο ανορθόδοξες μεθόδους που αντί να ηρεμεί τον ασθενή του, τον βγάζει κυριολεκτικά εκτός εαυτού. (ΗΠΑ, 2003, 101′)
«Τα φαντάσματα των πρώην»
ALPHA, 23.00
Ο Κόνορ Μιντ είναι ο τύπος τού κατά συρροήν γυναικά. Αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Θέλει να δείχνει κομψός, ακαταμάχητος, πετυχημένος. Και όχι μόνο να δείχνει, αλλά να είναι και να αισθάνεται, ειδικά όταν ξέρει ότι είναι ικανός να χωρίσει με τρεις διαφορετικές γυναίκες την ίδια στιγμή. Οταν όμως καλείται να παρευρεθεί στον γάμο του αδελφού του, το «φάντασμα» του θείου του, Γουέιν, που τον δίδαξε το βασικό μότο του «αγάπησέ τες και παράτησέ τες», επιστρέφει για να του διδάξει κάτι άλλο αυτή τη φορά: τι σημαίνει να αγαπά. Πρωταγωνιστούν οι Μάθιου Μακ Κόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Εμα Στόουν, Μάικλ Ντάγκλας, Μπρέκιν Μέιερ, Λέισι Τσάμπερτ, Αν Αρτσερ (ΗΠΑ, 2009, 93′)
«Ιχνη στο χιόνι» (Whiteout)
STAR, 24.00
Τα σχέδια της κυβερνητικής πράκτορος Κάρι Στέκο (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) αλλάζουν, όταν λίγες μέρες πριν το τέλος της «θητείας» της σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ανταρκτική ανακαλύπτει ένα θαμμένο πτώμα. Η ταχύτητα και αποτελεσματικότητα των ερευνών είναι απαραίτητα, καθώς ο διάρκειας έξι μηνών χειμώνας της Ανταρκτικής είναι προ των πυλών. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Γκρεγκ Ρούκα. Πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Γκάμπριελ Μαχτ, Τομ Σκέριτ, Αλεξ Ο’ Λόχλιν, Κολόμπους Σορτ. (ΗΠΑ/Καναδάς/Γαλλία/Τουρκία, 2009, 91′)

HeliosPlus