Τσέχικος Κινηματογράφος: «Το Δείπνο της Αντέλας» την Κυριακή στο Μικρόκοσμο

Ένα κινηματογραφικό απομεσήμερο γεμάτο γέλιο και εκπλήξεις υπόσχεται στους Αθηναίους ο σύλλογος της Τσέχικης

Ένα κινηματογραφικό απομεσήμερο γεμάτο γέλιο και εκπλήξεις υπόσχεται στους Αθηναίους ο σύλλογος της Τσέχικης Κοινότητας, ο οποίος τους προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Το Δείπνο της Αντέλας», την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 14.00′ στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμο (Mikrokosmos Cinema), Λεωφόρος Συγγρού 106 (στάση Μετρό «Ολυμπιακή»).
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.
Πάντα έτοιμος για τα πάντα, ο διάσημος Αμερικανός ντετέκτιβ, Νικ Κάρτερ, φτάνει στη γραφική πόλη της Πράγας για να λύσει μια μυστηριώδη εξαφάνιση. Συνοδευόμενος από τον αστυνόμο Λεντβίνα, εξοικειώνεται με την ομορφιά του περιβάλλοντός του, την βαρελίσια μπύρα, τα λουκάνικα, το «βρωμερό» τυρί και την παράδοση του… χαστουκιού.
Μαζί ακολουθούν τα ίχνη του πιο μυστηριώδους εγκληματία του 20ού αιώνα, που έχει το ψευδώνυμο Κηπουρός και λύνουν το γρίφο του έρωτα του Μότσαρτ για την Αντέλα.
Το γκροτέσκο στυλ του «Δείπνου της Αντέλας» παρασύρει το κοινό στο ζωηρόχρωμο θερμοκήπιο της κινούμενης εικόνας, προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν σε αυτή την σίγουρη για τον εαυτό της παρωδία κακών αστυνομικών μυθιστορημάτων.
Η ταινία γυρίστηκε στην ενιαία, τότε, Τσεχοσλοβακία το 1977 και διαρκεί 105 λεπτά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.