Ελληνική ταινία

«Λούφα και παραλλαγή:
Σειρήνες στο Αιγαίο»
STAR, 22.10
Με τον ήλιο να καίει πάνω από το Αιγαίο, μια ομάδα αποτελούμενη από πέντε οπλίτες υπό την εποπτεία του λοχία τους καλείται να φυλάξει τη βραχονησίδα Πίττα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά παράλια. Η τεταμένη κατάσταση με τους γείτονες Τούρκους κρύβει εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, για τους οπλισμένους φύλακες της βραχονησίδας. Μια κωμωδία του Νίκου Περάκη με δραματικές στιγμές και αισιόδοξη διάθεση. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης. (Ελλάδα, 2005, 110′)
Ξένες ταινίες
«Ενοχο µυστικό» ΣΚΑΪ, 21.00
Η σύζυγος ενός επιτυχημένου καθηγητή Πανεπιστημίου αρχίζει να παρατηρεί διάφορα ανεξήγητα φαινόμενα στο σπίτι της. Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις που δίνει για όλα όσα συμβαίνουν: ή το σπίτι είναι στοιχειωμένο ή εκείνη αρχίζει να τρελαίνεται. Μήπως όμως η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου αλλού και έχει σχέση με ένα σκοτεινό, ένοχο μυστικό; Πρωταγωνιστούν οι Μισέλ Φάιφερ, Χάρισον Φορντ, Νταϊάνα Σκάργουιντ, Τζέιμς Ρέμαρ, Μιράντα Οτο. (ΗΠΑ, 2000, 130′)
«Ερασιτέχνης ζιγκολό» ALPHA, 23.50
Οταν η πλούσια δερματολόγος δρ Πάρκερ (Σάρον Στόουν) αφήσει να εννοηθεί στον απένταρο πελάτη της, Μάρεϊ (Γούντι Αλεν), ότι ψάχνει έναν άντρα για «τριγωνική» σχέση με τη γοητευτική φίλη της Σελίμα (Σοφία Βεργκάρα), εκείνος δεν θα χάσει την ευκαιρία. Θα απευθυνθεί στον εξίσου απένταρο, αν και γοητευτικό, φίλο και πρώην υπάλληλό του, τον Φιοραβάντε (Τζον Τορτούρο), για να του προτείνει να γνωρίσει τις δύο γυναίκες. Αλλωστε, τα χρήματα είναι πολλά και τα έχουν ανάγκη και οι δύο. Καθώς το σχήμα φαίνεται να πηγαίνει καλά, οι δύο άντρες θα μπουν σύντομα σε ένα παιχνίδι όπου ο Μάρεϊ ως «μάνατζερ» προσπαθεί να βρίσκει γυναίκες-πελάτες στον «Δον Ζουάν» Φιοραβάντε. (ΗΠΑ, 2013, 82′)

HeliosPlus