Υλικά (για 500 γρ. δημητριακά και 2 smoothies) Για τα δημητριακά (γκρανόλα)
2 φλ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. κανέλα
5 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
5 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τα smoothies1 φλ. φράουλες
1 πορτοκάλι
1 μπανάνα
1 φλ. γιαούρτι
½ κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα1 φλ. γκρανόλα
6 κ.σ. γιαούρτι
λίγα φρέσκα φρούτα, κομμένα (φράουλες, μπανάνα)
6 φύλλα δυόσμου Γκρανόλα:
Εκτέλεση
Σε ένα μικρότερο μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το μέλι και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της βρόμης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα και το απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Το ψήνουμε στους 150°C, για 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά ανά δεκάλεπτο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2 βδομάδες.
Smoothies: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Σερβίρισμα: Σε δύο μεγάλα ποτήρια μοιράζουμε την γκρανόλα και το γιαούρτι, ρίχνουμε τα φρέσκα φρούτα και τελειώνουμε μοιράζoντας τα smoothies. Πασπαλίζουμε με λίγη γκρανόλα και φυλλαράκια δυόσμου.