ατζέντα

6 - 13 Ιανουαρίου

Συζήτηση


Ο Αδαμάκος στην Τράπεζα της Ελλάδος
Το Κέντρο Πολιτισμού, Ερευνας και Τεκμηρίωσης της Τραπέζης της Ελλάδος διοργανώνει συζήτηση ανάμεσα στον ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκο και τη δημοσιογράφο Μαίρη Αδαμοπούλου. Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στις 18.00, στο Μουσείο της Τραπέζης της Ελλάδος (Αμερικής 3, τηλ. 210 3204.444).

κινηματογραφος

«Υπόσχεση» στον Βύρωνα
Tην Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 20.00, ο κινηματογράφος Νέα Ελβετία, Ν. Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, προβάλλει την ταινία «Η υπόσχεση» των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν, στο πλαίσιο του προγράμματος της κινηματογραφικής λέσχης του Δήμου Βύρωνα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καθηγητή του Παντείου και πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρη Χριστόπουλο.
Σάλι Πότερ στην Ιερά Οδό
Συνεχίζεται ως την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις δύο αίθουσες της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, η ρετροσπεκτίβα στη βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλου αλλά και τις μικρού μήκους ταινίες της (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3609.695).


οπερα

«Το λυκόφως των χρεών»
Βασισμένη στο μουσικό δράμα του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Το λυκόφως των θεών» είναι η όπερα σε παράφραση «Το λυκόφως των χρεών» των Χαράλαμπου Γωγιού, Δημήτρη Δημόπουλου, Αλέξανδρου Ευκλείδη. Η παράσταση, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις το προηγούμενο διάστημα, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με τους Τζούλια Σουγλάκου, Δημήτρη Πακσόγλου κ.ά. Στις 7, 10, 12, 14 και 17/1, στις 20.30.


συναυλια

Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν
Η μαγεία της επτανησιακής μουσικής «ζωντανεύει» από χορωδίες του Ιονίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν» που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου (στις 20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πάνω από 170 χορωδοί και οργανοπαίκτες φέρνουν στο Μέγαρο με τον πιο αυθεντικό τρόπο καντάδες, άριες και αρέκιες και την αύρα του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων, που παραμένει ζωντανή και διαχρονική. Η συναυλία εντάσσεται στη σειρά «Γέφυρες».


θέατρο

Ηommage στον Βογιατζή
Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή, το Θέατρο Οδού Κυκλάδων ζωντανεύει τον χώρο του δημιουργού μέσα από τη ματιά του Σπύρου Αλιδάκη (σύλληψη και σκηνοθεσία). Σε κάθε site – specific εμπειρία – παράσταση εμφανίζεται ένας παλιός ή νέος συνεργάτης του Λευτέρη Βογιατζή. Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου είναι η σειρά της Στεφανίας Γουλιώτη και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου του Δημήτρη Ημελλου. Στις 21.00.
Αρχίζει η «Προδοσία»
Πρεμιέρα τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, για την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο Μικρό Παλλάς. Με τους Γιώργο Χρυσοστόμου, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Κατερίνα Παπαδάκη. Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης. Κάθε Δευτέρα στις 20.00 και κάθε Τρίτη στις 21.00.
«Καζαντζίδης» στο Θέατρον
«Η ζωή του όλη», η ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, παρουσιάζεται από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου, με την υπογραφή της Μιμής Ντενίση στο κείμενο (μαζί με την Κωνσταντίνα Γιαχαλή), στη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και την επιμέλεια των προβολών. Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας. Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 19.00, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00 και κάθε Κυριακή στις 18.30.


Η «Αθανασία» ξανάρχεται
Με την «Αθανασία» του Χρήστου Δήμα η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους θα δώσει οκτώ παραστάσεις, αυτή τη φορά στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης. Θέμα του έργου, η ευθανασία και μαζί μια σειρά από μεγάλα ερωτήματα, για το αν μπορούμε ή όχι, τελικά, να ελέγξουμε τη ζωή μας. Παίζουν επίσης οι Ελενα Χαραλαμπούδη και Νίκος Βαρδάκας. Από Δευτέρα 8/1 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

ελληνικη μουσικη

Τσακνής στο «Γυάλινο»
Ο Διονύσης Τσακνής εμφανίζεται στις 12 Ιανουαρίου στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Up Stage». Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει κομμάτια της δισκογραφίας του, αλλά και τραγούδια που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική. Μαζί του –εκτός των μουσικών που τον συνοδεύουν –τα Κίτρινα Ποδήλατα. Ωρα έναρξης: 22.30.
Σαλίνα Γαβαλά στο «Jazz Point»
Η Σαλίνα Γαβαλά παρουσιάζει στις 12 Ιανουαρίου, στο κλαμπ «Jazz Point», μια μουσική παράσταση βασισμένη σε τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα. Τα τραγούδια αυτά μπλέκονται με τα ποιήματα της συλλογής της «Ηδονές – οδύνες», καθώς και με κομμάτια της προσωπικής της δισκογραφίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.